Felicitaties voor diamanten echtpaar Dekker-van Nieuwenhuijzen uit Zuid-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Echtpaar Dekker - foto:Arie Kievit

Op 19 december waren meneer J. Dekker en mevrouw E. Dekker- van Nieuwenhuijzen (beiden 84) 60 jaar getrouwd. Wethouder Paul Boogaard feliciteerde ze gisteren namens het gemeentebestuur met hun diamanten huwelijk. Voor deze speciale gelegenheid nam hij een mooi boeket bloemen mee.

Betty is geboren in Rotterdam-IJsselmonde, Jaap in Heinenoord. Ze zijn allebei op dezelfde dag gedoopt (3 december 1939), ook al wisten beide families niets van elkaars bestaan.

Betty verhuisde als 16- jarige naar Heinenoord als tuindersdochter. Na hun huwelijk gingen ze bij ‘opoe’ inwonen, in een klein huisje in IJsselmonde. De woningnood was toen minstens zo erg als nu. Na een jaar werd hun oudste zoon geboren en verhuisden ze naar een moderne flat op de 4e verdieping. Er was geen lift, douche en telefoon, maar wel een lavet. Dat was normaal in die tijd. Na 2,5 jaar werd hun dochter geboren. Na 5 jaar kochten ze een rijtjeshuis in Numansdorp. Daar kwam na 3 jaar hun jongste zoon ter wereld.

In 2006 verhuisden ze tenslotte naar een mooie twee-onder-een-kapwoning in Zuid-Beijerland, waar ze nog steeds met veel plezier wonen. Nu maken ook 2 prachtige kleindochters deel uit van het gezin.

Mevrouw houdt van puzzelen, lezen en heeft vrijwilligerswerk en kerkenwerk gedaan. Meneer houdt daarnaast van musiceren, schilderen en tuinieren.

Het geheim voor een goed huwelijk wil het echtpaar niet vertellen, “anders is het namelijk geen geheim meer”. Een kleine tip geven ze wel: “We proberen elkaar aan te vullen tot een compleet geheel, standvastig tot het einde.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren