Video: Oliebollen dilemma in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

In aanloop naar oudjaarsdag heeft de gemeente Hoeksche Waard aangekondigd een uitzondering te maken op de traditionele zondagsrust om de verkoop van oliebollen mogelijk te maken. Dit besluit heeft verschillende reacties opgeroepen binnen de gemeenschap.

Veel inwoners van de Hoeksche Waard zien de beslissing van de gemeente als een positieve stap. De behoeftes van de samenlevingen veranderen, zo ook in de Hoeksche Waard.

Aan de andere kant zijn er ook geluiden vanuit de gemeenschap die vanuit religieuze overtuigingen het belang van zondagsrust benadrukken.

Het besluit om een uitzondering te maken voor de oliebollenverkoop op 31 december lijkt zo een debat te hebben aangewakkerd over de balans tussen traditie, religie en de veranderende dynamiek van de moderne samenleving in de Hoeksche Waard.

Bekijk de video voor interview met Gerjan Neele van de SGP Hoeksche Waard en Cindy de Poorter van de oliebollenkraam in Oud-Beijerland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren