Echtpaar Koppenol uit Heinenoord 60 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Echtpaar Koppenol uit Heinenoord viert diamanten huwelijk samen met wethouder Paul Boogaard - Foto Arie Kievit

Vandaag zijn meneer Ary (85) en Bep Koppenol (82) 60 jaar getrouwd. Wethouder Paul Boogaard feliciteerde ze vanochtend namens het gemeentebestuur met hun diamanten huwelijk. Voor deze speciale gelegenheid nam hij een mooi boeket bloemen mee.

Ary is geboren in Teteringen en is na 3 dagen al verhuisd naar Schiedam. Bep is geboren in Puttershoek en verhuisde als meisje van 10 naar Rotterdam en later naar Schiedam. Ze hebben elkaar al fietsend leren kennen toen zij 16 en hij 19 jaar was. Dat was ergens tussen Schiedam en Dordrecht. De 2 hadden gelijk al mot, want hij pikte haar sjaaltje. Het eind van het liedje was dat hij haar naar huis bracht, om een week later een afspraakje te maken.

In 1991 verhuisde het echtpaar van Schiedam naar Heinenoord, waar ze erg gelukkig zijn. Mevrouw had het wel gezien in de stad. Ze hebben een dochter en een zoon en 8 kleinkinderen.

 

Zendamateur en dagelijks vogels voeren

Ary hield van auto’s herstellen en technisch onderhouden en was zendamateur. Hij ontwierp en maakte printjes. In zijn jonge jaren maakte hij met een 28 MC-bakkie verbindingen. Door een studie haalde hij de licenties die daarvoor nodig waren. Vroeger deed hij ook aan judo. Nog steeds luistert hij graag naar muziek, van de His Masters koffergrammofoon uit 1927 (met het hondje) met schellakplaten van 78 toeren tot en met Spotify aan toe. Hij doet nog wat elektronicawerkzaamheden en werkt in de tuin. Dagelijks voert hij om 9.00 en om 16.00 uur de vogels, waar ruim 60 mussen en 4 Turkse tortelduiven op afkomen.

 

2 keer kruisje gekregen voor schaatsen Elfstedentocht

Meneer is altijd heel sportief geweest. Hij hield van skiën, marathonschaatsen en skeeleren. In 1986 en 1987 heeft hij de Elfstedentocht geschaatst en daarvoor het Elfstedenkruisje ontvangen. Hij deed daar beide keren 15,5 tot 16 uur over. In 1997 heeft hij de tocht niet uit kunnen schaatsen. Door een versleten heup is hij vlak voor Dokkum van het ijs gegaan. Dat was misschien maar beter ook, want de volgende dag gingen ze met skivakantie.

 

Dansen en bewegen met muziek

Mevrouw heeft vrijwilligerswerk met peuters en kleuters gedaan. Ze heeft altijd van wandelen, fietsen, dansen (vooral line dance), lezen, puzzelen en uit eten gaan gehouden. Bewegen voor ouderen met muziek vindt ze nog altijd leuk, hoewel haar dat steeds meer moeite kost.

Het geheim voor een goed huwelijk omschrijven ze als samen dingen doen, maar ook apart en vreugde en verdriet delen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren