De Damherten horen bij de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Afgelopen week en en eind vorig jaar nodigde Ray de Boon van de Damherten Groep de Statenleden uit van de Provincie Zuid Holland (Groen Links Zuid Holland / PvdA Zuid Holland) en afgelopen week kwam er een delegatie van de Partij voor de Dieren langs.

Ray de Boon wil dat de leden achter hun buro vandaan komen en met hun eigen ogen kunnen zien wat nu het leefgebied is van de Damherten. Hij neemt ze mee op pad en hoopt ze zo te kunnen overtuigen dat de Damherten behouden moeten blijven voor de Hoeksche Waard. Lokaal bundelt hij zijn krachten met Tania Heimans (GL), Mireille Louwerens (Burger Belangen) en Maurice Pahladsingh (Voorwaards).

Ook werd afgelopen week bekend dat voormalig gedeputeerde van het CDA Meindert Stolk nog steeds de portefeuille over de damherten in zijn bezit heeft. Naar aanleiding hiervan heeft Ray ook het CDA uitgenodigd. Het is afwachten of ze deze handreiking aannemen en ook met Ray op pad gaan. Nadat de rechter eind 2021 heeft besloten dat de hele roedel niet mag worden afgeschoten en de damherten niet als verwilderd mogen worden gezien is het afwachten waar de Provincie mee gaat komen. De radio stilte duurt nu al anderhalf jaar. In die tijd probeert Ray ook in de Generale Staten steeds meer steun te krijgen voor het beheren van de Roedel.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren