Zure nederlaag Korbatjo

Zaterdag 14 januari stond de wedstrijd tegen DSO uit Klundert op het programma. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden want beide ploegen waren nog zonder puntverlies in de competitie. In verband met een knieblessure van Iris Nienhuis stond Anouk van de Kraan in de basis.

Nog voor het fluitsignaal was het duidelijk dat het heel spannend ging worden. De hele tribune zat vol met zowel DSO en Korbatjo supporters. De eerste helft ging het gelijk op tussen beide ploegen, bijna iedere aanval was raak tot aan 5-6. Daarna wist Korbatjo in 10 minuten maar een keer te scoren, terwijl DSO dat veelvuldig deed en wist daarmee naar 6-12 uit te lopen. De laatste minuten voor rust waren voor Korbatjo.  Alex de Reus scoorde net voor de rust de 10-13.

In de rust gaf trainer Marcel lé Pair aan dat gezien de laatste 10 minuten nog niets verloren was. Met het doel het gat dicht te maken, gingen de spelers terug het veld op en scoorde Luuk de Ruiter waardoor de stand op 11-13 kwam. Korbatjo bleef ervoor werken, waardoor de stand door Alex de Reus zelfs op 16-16 kwam. Ondanks dat Korbatjo bleef doorgaan tot de laatste minuut kon het niet voorkomen dat DSO met de winst aan de haal ging. De eindstand kwam uiteindelijk op 18-21.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Conventus op het programma. De wedstrijd begint om 16:00 uur in Zwijndrecht. Het tweede team speelt uit tegen KCR in Ridderkerk.

Doelpuntenmakers: Alex de Reus 7x, Luuk de Ruiter 4x, Aranka van Veen, Carlo van Veen en Ruby Vermaas 2x, Chaïm Reedijk 1x.f