Geslaagd nieuwjaarsconcert Shantykoor de Hoeksche Waard in Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Terug op bekend terrein. Dat was afgelopen zondagmiddag Het geval. Het Shantykoor De Hoeksche Waard met dirigente/accordeniste Paula van Wanrooy aan het roer trad van 14.00 uur tot 16.30 uur op in het gezellige Numansdorpshuis  in Numansdorp.

Het shantykoor liet niets aan het toeval over dus werd vanaf 12.00 uur de setlist doorgenomen. Sommige nummers werden compleet gespeeld en gezongen,maar van andere nummers slechts een introstukje. Daarna een uur pauze en vanaf 14.00 uur de eerste helft van het concert. Op de eerder genoemde setlist’ stonden nummers als ‘Wanneer je eens komt aan de haven’, ‘The Rose of Allendale’, maar ook één van de favorieten van het Shantykoor: ‘The Fields of Athenry’. Paula noemt het altijd een rustig luisternummer. Mooie melodie, prachtige tekst. Het is het favoriete nummer van uw redacteur. Het publiek in het uitverkochte Numansdorpshuis zong mee, klapte mee en deinde mei. Tegen het eind van het optreden werd er nog een heuse polonaise gelopen onder leiding van kleinzoon Niels van koorlid Dick van Steensel. Niels houdt van de muziek van het Shantykoor De Hoeksche Waard en doet altijd heel enthousiast mee. Niet heel vreemd natuurlijk. Hij is er min of meer mee opgegroeid.

Tussen het publiek zat een mijnheer die ook duidelijk liet merken dat hij een liefhebber is van shantymuziek. Dat ontging dirigente Paula van Wanrooy natuurlijk niet. Dus John mocht even naar voren komen en bij het praatje met Paula volgt dan het onvermijdelijke……. tot dinsdagavond bij de repetitie in Mijnsheerenland? Wie weet heeft het Shantykoor De Hoeksche Waard er vanaf aanstaande dinsdag weer een nieuw koorlid bij?

 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren