Huiskameravond Poëzie met Sabine Alders-du Bosc in De Open Hof kerk

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Sabine

Ter gelegenheid van d zal de dichter van de Hoeksche Waard Sabine Alders-du Bosc te gast zijn in de huiskamer van De Open Hof kerk. Het thema van de Week van de Poezie, van 25 t/m 31 januari, is ‘Thuis’.

Deze Huiskameravond zal uit verschillende onderdelen bestaan: Sabine zal iets vertellen over hoe zij te werk gaat bij het schrijven van haar gedichten. Iedereen wordt uitgenodigd om een eigen gedicht mee te nemen. Zelfgeschreven of van iemand anders, een gedicht waarin jij je thuis voelt. Dat gedicht delen we met elkaar door het te laten klinken, door jouzelf of iemand anders. Als laatste proberen we onder leiding van Sabine zelf een vorm uit om tot een gedicht te komen.

Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warme thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet. In het Liedboek, dat niet voor niets als ondertitel ‘zingen en bidden thuis’ heeft vinden we ook prachtige gedichten.

Sabine Alders-du Bosc is al ruim 42 jaar dichter in de Hoeksche Waard is. Schrijven voelt voor haar als een noodzakelijke levensvoorwaarde. Ze vertaalt daarbij de indrukken van het dagelijkse leven in woorden en zinnen. Meestal spontaan, maar altijd op een toegankelijke manier omdat ze de verbinding zoekt door indringende gesprekken, natuurbeleving, zingevingsvragen, dingen in de wereld te verwoorden in prozaïsche poëzie of poëtische proza

De Dichter van de Hoeksche Waard besteedt op een poëtische wijze maandelijks aandacht aan bijzondere en actuele gebeurtenissen in de Hoeksche Waard. De benoeming is voor 1 jaar met een optie voor een tweede jaar. De gedichten worden maandelijks geplaatst op diverse websites, in het Kompas en worden voorgedragen op radio Hoeksche Waard. Ook behoren podiumoptredens bij verschillende organisaties tot het werkveld.

Iedereen is van harte welkom op donderdag 25 januari om 20.00 uur in de Huiskamer van De Open Hof, Willem van Vlietstraat 2a, 3262 GM Oud-Beijerland, 0186-612936, (toegang via de zij ingang) De toegang is gratis.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren