Voorleesontbijt op de Bommelschool

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

De Burgemeester van Bommelschool in Heinenoord hield woensdag 24 januari een voorleesontbijt met de bekende kinderboekenschrijfster Sanne Rooseboom. Het voorleesontbijt gold als aftrap van de Nationale Voorleesdagen.

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari. Het doel van deze voorleesdagen is het stimuleren van het voorlezen. Tijdens het voorleesontbijt op de Bommelschool gaf Sanne Rooseboom, de schrijfster van het kinderboekenweekgeschenk 2023, het startsein. Sanne schrijft avontuurlijke boeken met wat droge humor, zoals haar boeken van Jippie en het Ministerie van Oplossingen.

Voorlezen en ontbijten

Na de opening door Sanne lazen familieleden, in pyjama of ochtendjas, voor aan de leerlingen. Daarna werd er gezamenlijk ontbeten. Ter afsluiting konden de kinderen op zoek naar een mooi boek tijdens de boekenmarkt, georganiseerd door boekhandel Schouten uit Strijen.

Leesmotivatie bevorderen

Op de Bommelschool zetten de teamleden, in samenwerking met de bibliotheek Hoeksche Waard, zich in om leesmotivatie bij de kinderen te bevorderen. Wanneer kinderen lezen leuk vinden, gaan ze ook steeds meer lezen. En dat komt ten goede van een betere leesvaardigheid. Het vergroot de taalontwikkeling, de concentratie, fantasie en kennis over de wereld.  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren