VoorWaards is vuurwerkoverlast zat en wil spoeddebat én afsteekverbod in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
VoorWaards Hoeksche Waard vraagt een spoeddebat aan om met de gemeenteraad aan het college opheldering te vragen over de incidenten, overlast, schade en hinder door het afsteken van vuurwerk op oudjaar en de periode daaromheen. Vooral het ernstige incident in Nieuw-Beijerland en het kennelijke gebrek aan handhaving in de rest van de gemeente is de fractie een door in het oog. 
Verschillende inwoners maakten tot ontluistering van de fractie er melding van dat ze keer op keer geen gehoor krijgen als ze de noodnummers bellen of de gemeente om handhaving vragen. CDA raadslid Jolanda Koning heeft het college dringend verzocht om contact op te nemen met de insprekers die te maken hadden met veel vuurwerkoverlast. 

Maurice Pahladsingh

“Ooit was vuurwerk leuk, maar het is totaal uit de hand gelopen. En dat ligt niet alleen aan illegaal vuurwerk. De schade voor mens, dier en milieu is onacceptabel. Tijd voor een afsteekverbod”, zegt fractievoorzitter Maurice Pahladsingh.

De fractie wil het spoeddebat in januari houden. Een afsteekverbod is een van de speerpunten van VoorWaards. De partij maakt zich hier al jaren hard voor en heeft enkele jaren geleden al een poging gedaan om een afsteekverbod te realiseren in de gemeente Hoeksche Waard.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren