Sfeervol verlichte straten door lampionoptocht van Oranjevereniging Oud-Beijerland ter ere van verjaardag Prinses Beatrix

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Een oude traditie brengt het nieuwe bestuur van Oranjevereniging Prinses Juliana terug: de lampionoptocht door Oud-Beijerland. Dit is tevens ook het eerste evenement dat we in 2024 organiseren. De dag is niet voor niets gekozen. Prinses Beatrix wordt die dag 86 jaar. Iedereen – jong en oud – kan op woensdag 31 januari aan de lampionoptocht gratis deelnemen.

De Oranjevereniging hoopt dat veel inwoners uit Oud-Beijerland meelopen tijdens de lampionoptocht. Op de laatste dag van januari verzamelen we vanaf 18.15 uur naast het Oude Raadhuis aan de Oost-Voorstraat. Om 18.30 uur wandelen we samen onder muzikale begeleiding, en met hopelijk heel veel (zelfgemaakte) lampionnen en lichtjes, door Oud-Beijerland. De route is als volgt: Oost-Voorstraat, Adm. De Ruijterstraat, Witte de Withstraat, M.H. Trompstraat, Karel Doormanstraat, Nobelstraat, Beneden Molendijk en via de Kop van de Vliet weer naar de Oost-Voorstraat. Op oranjeobl.nl/lampionoptocht vind je meer informatie over de optocht.

(Zelfgemaakte) lampionnen en lichtjes
Het bestuur kijkt er naar uit om met elkaar de straten van Oud-Beijerland sfeervol te verlichten. Dit kan met een lampion, maar ook met een lichtje op batterij. Heb je die niet, dan kun je die bij de Oranjevereniging kopen. Wees er wel snel bij, want OP=OP. Natuurlijk kun je ook zelf een lampion of lichtje maken. Op onze website hebben we een aantal tips en ideeën staan. Daar vind je ook hoe je een lampion bij ons kan kopen. Daarmee steun je ook gelijk de Oranjevereniging. Let op: fakkels en kaarsen zijn in verband met de veiligheid niet toegestaan.

Word lid van onze Oranjefamilie
De Oranjevereniging wil graag het hele jaar door evenementen organiseren. De bekendste is Koningsdag. Dit kan alleen met steun van onze leden. Dus kijk jij net als veel andere inwoners van Oud-Beijerland uit naar een Koningsdag met een leuk en eigentijds programma voor jong en oud? En wil jij het mogelijk maken dat er gedurende het jaar meer activiteiten georganiseerd kunnen worden? Word dan lid! Je kan al lid worden voor € 5,- per jaar. Het is ook mogelijk om een vrije donatie te doen. Met iedere euro die wij krijgen, maken wij mooie herinneringen voor jou, je gezin, familie en vrienden. Ga naar oranjeobl.nl/word-lid.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren