Eenvoudige zege voor Korbatjo

Na de pijnlijke nederlaag van vorige week tegen DSO, was de hoofdmacht van Korbatjo vastberaden om de draad weer op te pakken om zo alsnog het kampioenschap aan het einde van het seizoen binnen te halen. Ditmaal was Conventus uit Zwijndrecht de tegenstander. Mischa Coppens en Anouk van der Kraan begonnen in de basis voor de geblesseerde Alex de Reus en Ruby Vermaas.

Korbatjo begon scherp en stond al snel op een 1-4 voorsprong. Daarna liep de doelpuntenproductie wat stroef, de korf werd moeizaam gevonden. Verdedigend bleef Korbatjo wel scherp. Na een paar doelpuntloze minuten braken de Beijerlanders de ban en werden er goals gemaakt door veel verschillende spelers. Dit resulteerde in een 3-12 ruststand.

In de kleedkamer had coach Le Pair aangegeven door te gaan zoals het tweede deel van de eerste helft. Dit liet Korbatjo dan ook zien. Ook in de tweede helft werden er door veel verschillende spelers doelpunten gemaakt. Abe Lorenz, Anja Lander en Anne Mae Ensering kregen nog speelminuten. De wedstrijd werd door scheidsrechter Speckens beëindigd met een overwinning van 9-26 voor de Beijerlanders. Een goede prestatie van de selectie van Korbatjo.

Volgende week staan er weer thuiswedstrijden op het programma. Korbatjo 2 speelt om 16:10 uur een belangrijke wedstrijd tegen KOAG. Korbatjo 1 speelt om 17:20 uur de Hoeksche Waardse derby tegen Oranje Zwart/De Hoekse. De selectie kan alle support gebruiken!

Doelpuntenmakers: Luuk de Ruiter (8x), Chaïm Reedijk en Carlo van Veen (beiden 5x), Aranka van Veen, Anne van Nes, Anouk van der Kraan (allen 2x), Mischa Coppens en Iris Nienhuis (beiden 1x).