Conclusie Poll: Wat vindt u van het winkelaanbod in de Hoeksche Waard?

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read
Het winkelcentrum van Zuid-Beijerland - Foto Visit HW

De afgelopen dagen publiceerde wij een poll over het winkelaanbod in de Hoeksche Waard. Op de website en de Facebook-pagina bestond tevens de mogelijkheid om een toelichting te geven. Deze toelichtingen zijn zorgvuldig geanalyseerd, wat heeft geresulteerd in enkele conclusies voor elk dorp in de Hoeksche Waard en de Hoeksche Waard in het algemeen.

Uitslag poll:

Wat vindt u van het winkelaanbod in de Hoeksche Waard?

  • Ik ben niet tevreden met het huidige winkelaanbod. (57%, 777 Stemmen)
  • Neutraal; ‘er is altijd ruimte voor verbetering, maar het is op dit moment acceptabel’. (34%, 467 Stemmen)
  • Ik ben tevreden met het huidige winkelaanbod. (9%, 123 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 1.367

Laden ... Laden ...

De Hoeksche Waard in het algemeen

Uit alle reacties blijkt dat er momenteel te weinig diversiteit is om te winkelen in de Hoeksche Waard. Een van de redenen hiervoor zijn de hoge huurprijzen voor startende en kleinere ondernemers, waardoor het moeilijk is om een winkel in de Hoeksche Waard te starten. Opvallend is ook het overaanbod aan kappers in de regio. Er is vooral behoefte aan bekende winkelketens zoals C&A, H&M of Omoda. Daarnaast wordt een hobbywinkel gemist, en er is veel vraag naar een elektronicawinkel zoals de Media Markt. Bovendien blijkt uit alle reacties dat er veel vraag is naar een McDonald’s in de Hoeksche Waard. 

Oud-Beijerland

Inwoners van Oud-Beijerland vinden dat er momenteel te veel lege panden zijn, en dat het dorp overvloedig is in kappers en opticiens. Het pand van Bas Hollaar wordt gezien als een ruimte met veel potentie voor grotere en bekendere winkels zoals Zara, H&M of C&A. Er is veel vraag naar deze winkels, zodat mensen niet meer verplicht worden het eiland te verlaten om goed te kunnen shoppen. Opvallend is ook de wens voor een handwerk- of hobbywinkel en een cadeauwinkel. Bovendien zijn er diverse suggesties voor nieuwe eetgelegenheden zoals Kippie, KFC of McDonald’s.

Zuid-Beijerland

Hoewel Zuid-Beijerland een winkelcentrum heeft, roept het de vraag op of het echt als zodanig kan worden beschouwd, gezien het beperkte aantal winkels. Konijnendijk is een onderscheidende winkel met een groot aanbod aan diverse kleding. Er is naast de standaard winkels als de Albert Heijn en Ethos behoefte aan meer diversiteit, zoals een groenteboer.

Numansdorp

Het aanbod in Numansdorp wordt over het algemeen als redelijk goed ervaren, hoewel er ook hier te veel kappers zijn volgens de meeste respondenten. Er is behoefte aan nieuwe soorten winkels, zoals een sportwinkel, elektronicawinkel, schoenenwinkel en een zakelijke/nette herenkledingwinkel. Opvallend is de vraag naar een nieuwe supermarkt zoals Lidl, met voldoende parkeergelegenheid, gezien de groei van het dorp. 

Strijen

In Strijen is de mening over het aanbod verdeeld, waarbij sommigen tevreden zijn en anderen vinden dat het niet divers genoeg is. Strijenaren bezoeken vaak Numansdorp voor meer winkelmogelijkheden en zien dit als een voorbeeld voor het centrum van Strijen. Er is een duidelijke vraag naar een huishoudwinkel zoals Blokker, Maskramer, Wibra

Maasdam

Maasdammers zijn van mening dat het dorp over een klein aantal winkels beschikt, maar dat deze uitgebreider mogen zijn en dat je een grotere afstand moet afleggen voordat je een winkel bereikt. Dat is met name voor de oudere mensen wat onhandiger.

‘s-Gravendeel

In ‘s-Gravendeel hebben de afgelopen jaren meerdere restaurants en winkels hun deuren moeten sluiten. Daardoor is er op dit moment weinig diversiteit en ontbreken terrassen. Er is vraag naar een ambachtelijke winkel en een winkel met huishoudartikelen. Ook hebben inwoners het gevoel dat het dorp al jaren stil staat en dat er geen vooruitgang meer is.

Klaaswaal

In Klaaswaal is het aanbod aan winkels heel klein en niet divers. Er is behoefte aan een wat uitgebreider aanbod. Goed nieuws is dat er een nieuwe bloemenwinkel komt aan de Voorstraat in het pand van ‘Ons Plezier’. 

Heinenoord

In Heinenoord is er weinig diversiteit en worden de winkels als prijzig beschouwd. 

Mijnsheerenland

In Mijnsheerenland is er vooral behoefte aan meer winkels en restaurants.

Belangrijk is op te merken dat de conclusies in dit artikel gebaseerd zijn op punten die door meerdere personen zijn genoemd. Dit zorgt voor betrouwbaarheid in de gepresenteerde conclusies. Als uw opmerking  of dorp niet in een van de conclusies wordt vermeld, betekent dit niet dat we deze over het hoofd hebben gezien, maar dat er te weinig inzendingen waren om een betrouwbare conclusie voor dat specifieke dorp te genereren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren