Provincie Zuid Holland wil alsnog de populatie damherten binnen 5 jaar tot nul terug brengen, Nieuwe petitie en spandoeken tegen afschot damherten aangekondigd.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Ray de Boon

De provincie Zuid-Holland heeft na uitgebreid onderzoek tussen verschillende belangen besloten om de populatie damherten in de Hoeksche Waard binnen 5 jaar  tot nul terug te brengen. Helaas is deze ingreep noodzakelijk om grote problemen te voorkomen aldus de provincie Zuid-Holland in een nieuwsbericht op haar website.

De rechter vernietigde enkele jaren geleden het afschietplan van de provincie, de dieren leken gered. Volgens de rechter was destijds niet goed aangetoond dat de herten gevaarlijke situaties in het verkeer veroorzaken of landbouwschade aanrichten.

Petitie

De  actievoerders die tegen de nulstand maar voor beheer van damherten zijn, zijn nu  terug bij af.  De komende weken kunnen inwoners van de Hoeksche Waard aan de provincie laten weten waarom zij tegen dit besluit zijn.
“Dat gaan we massaal doen”, belooft  Ray De Boon. Hij start vrijdagochtend opnieuw een petitie om de dieren te behouden. Ook hebben de actievoerders, verenigd in ‘de Facebookgroep: Team Damherten van de Hoeksche Waard‘, plannen om door de hele Hoeksche Waard spandoeken op te hangen.
Ray de Boon roept de volgens van de Facebook groep op : Lieve volgers ik ben super blij met alles wat er nu gebeurd…. Spandoeken….. posters… flyers etc maar blijf nadenken. Bedreig geen boeren etc dit kan alleen tegen ons gebruikt worden. Blijf nadenken in het belang van de damherten!

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren