Korbatjo verslaat Oranje Zwart/De Hoekse

Op zaterdag 27 januari stond het duel tussen Korbatjo en Oranje Zwart/De Hoekse uit Westmaas op het programma. Voordat het vlaggenschip aan mocht treden wist Korbatjo 2 een belangrijke overwinning te boeken door KOAG 4 met 20-15 te verslaan. Bij de Hypotheker/Detalis formatie keerden Alex de Reus en Ruby Vermaas terug in de basis, ten koste van Mischa Coppens en Aranka van Veen. Om 17:20 uur gaf scheidsrechter Schreuder het startsein voor de streekderby.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd was een rake vrije bal voor de bezoekers uit Westmaas. Het team van hoofdcoach Marcel le Pair nam na het eerste doelpunt het initiatief en kwam via doelpunten van Anne van Nes, Alex de Reus, Ruby Vermaas en Chaïm Reedijk op een 4-1 voorsprong. De bezoekers wisten 2 keer te scoren, maar Korbatjo liep uit naar een 8-3 voorsprong. Beide teams wisten in de volgende fase te scoren, waar Anouk van der Kraan net voor rust de ruststand van 11-7 liet noteren met een rake treffer.

In de rust gaf coach Marcel le Pair aan niet geheel tevreden te zijn. De blauwgelen scoorden de eerste twee treffers na de rust en leken een zorgeloze tweede helft in het vooruitzicht te hebben. Met een aantal rake schoten en het benutten van makkelijk gegeven strafworpen wisten de bezoekers de spanning compleet terug te brengen in de Boogerd. Het geloof groeide bij de gasten en 10 minuten voor tijd was Oranje Zwart/De Hoekse de Hypotheker/Detalis formatie genaderd tot 1 punt, 16-15. Met nog 10 minuten op de klok kon het alle kanten op gaan, maar de thuisploeg wist zich te herpakken. Door het verdedigend goed op te pakken en zelf te scoren via doelpunten van Alex de Reus, Carlo van Veen, Luuk de Ruiter, Anouk van der Kraan, Chaïm Reedijk en Ruby Vermaas wist Korbatjo de wedstrijd uiteindelijk te winnen met 23-16.

Zo blijft Korbatjo in de achtervolging op ongeslagen koploper DSO (K). De Beijerlanders mogen volgende week aantreden tegen ZKV 1 in Zuidland (14:40 uur). Het tweede team reist af naar Rhoon voor de wedstrijd tegen RWA (16:05 uur). De selectie kan jullie support goed gebruiken. Kom laat je horen!​​​​