Nipte overwinning voor SHO bij Brielle

5 Min Read
Kevin Angel scoort vanaf de stip de gelijkmaker - Foto Adri Troeleman
Na de korte winterstop en de complete afgelasting van het programma in 2D van vorige week (wordt ingehaald op 10 februari), kon op de laatste zaterdag van januari de competitiedraad weer worden opgepakt. Voor SHO de uitwedstrijd tegen Brielle, de enige tegenstander die we in de eerste competitieronde nog niet hadden getroffen. Voor de zevende keer stonden op het Geuzenpark beide ploegen tegenover elkaar in de strijd om de punten. Wie bij de bookmakers zijn geld zou hebben ingezet op 0-0 had misschien wel rijk kunnen worden, in de voorgaande zes onderlinge duels vielen maar liefst 35 doelpunten en daar zat geen enkele keer een dubbelblanke uitslag bij.Het laatste bezoek van SHO aan de vestingstad was op 20 mei vorig seizoen en in de voorlaatste speelronde zegevierde SHO met 0-6 met ondermeer een goal van doelman Niels Steehouwer. Door die ruime overwinning was het elftal van toen nog trainer Gilbert de Wildt meteen van alle nacompetitiezorgen voor handhaving verlost. Dan wat betreft de actualiteit: trainer Hans Maus kan de rest van het seizoen niet meer beschikken over Bart van Eck, hij verblijft tot aan de zomer in de Verenigde Staten. Dedier Bos completeerde het elftal waardoor Kevin Angel in een meer teruggetrokken rol komt te spelen.

De gastheren zetten er vanaf de aftrap meteen de druk op en SHO leek daardoor toch verrast. Het leverde al in de achtste minuut een treffer op van Kevin van la Parra: 1-0. De gokkers op een doelpuntloos gelijkspel waren zo al snel hun inzet kwijt. SHO had het moeilijk in het eerste kwart van de wedstrijd al was er na een kwartier een uitstekende aanval waarbij Joost van Eck binnen de zestien werd gevloerd. Het leek voor de Beijerlanders die aan de lange zij stonden een geheide pingel maar scheidsrechter Takacs wilde er niet van weten. Bij gebrek aan camera’s en VAR kon niet worden teruggekeken al gaf de geroutineerde leidsman in de rust wel toe dat hij hem waarschijnlijk toch had moeten geven. Nadat SHO het eerste half uur zonder verder schade had overleefd kon er wat meer initiatief worden genomen. Joost van Eck was dichtbij de gelijkmaker maar de bal verdween over het doel. In de slotfase voor de rust had SHO het heft steviger in handen maar lukte het niet om nog voor de thee de mogelijkheden te verzilveren.
SHO begon de tweede helft ongewijzigd en ging vanaf de aftrap de druk op de Brielse afweer opvoeren. Na een kwartier kwam Tim de Pender door slordig verdedigen in balbezit en doelman Keehnen kon SHO’s topscorer slechts ten koste van een overtreding van de gelijkmaker afhouden. Takacs wees nu wel gedecideerd naar de stip en hield Keehnen de gele kaart voor. Kevin Angel was nu geconcentreerder dan twee weken geleden bij Oranje Wit en vonniste feilloos: 1-1. Brielle kwam gelijk daarna bijna weer op voorsprong maar Steehouwer en zijn maats voorkwamen verdere averij. Dedier Bos was toen al vervangen door Stevie Soares die ook het Brielse shirt nog heeft gedragen.
SHO ging meer aandringen en na een hoekschop kopte Yur Snoek, in het veld gekomen voor Kevin Angel, de bal goed in maar de al verslagen Keehnen kreeg op de doellijn assistentie.  De keeper moest later nog een paar maal ingrijpen maar in blessuretijd was het uitgerekend Stevie Soares die, uitstekende bediend door Joost van Eck, zijn oude ploeg vonniste: 1-2.
Op 14 april 2018 scoorde Soares in hetzelfde doel de 2-1 in de uiteindelijk met 3-6 door SHO gewonnen wedstrijd. In het seizoen daarna, op 3 november 2018, eindigde SHO – Brielle in 0-1 en toen was Soares de beul voorSHO. De eerste seizoenshelft zit er voor SHO op met een keurige maar iets vertekende derde plek op de ranglijst
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik, Robin Winkels, Ferdinand Römelingh; Kevin Angel, Joost van Eck, Jesper Troost; Jesse Vermaat, Tim de Pender, Dedier Bos.
Wissels:
62’ Stevie Soares voor Dedier Bos
72’ Yur Snoek voor Kevin Angel
92’ Roel Luth voor Jesse Vermaat
Doelpunten:
08′ 1-0 Kevin van la Parra
61’ 1-1 Kevin Angel (strafschop)
90+2’ 1-2 Stevie Soares
Kaarten
Scheidsrechter Gyuri Takacs had gele kaarten voor Nigel Keehnen en Reilly Bakboord van Brielle.