Zinkwegse Boys onderuit bij Botlek

4 Min Read

Onder een schraal zonnetje begon ZWB slecht tegen sc. Botlek. Al na 2 minuten werd de ver voor zijn doel staande doelman Martijn Krediet verschalkt door een bekeken lob van een attente Sc. Botlek middenvelder, die de bal zomaar door diezelfde Krediet voor zijn voeten had gekregen. Daarna ging ZWB op zoek naar de gelijkmaker, maar kon, behalve een poging tot een lob van Simon van Rheeden, vooralsnog geen vuist maken en de 2-0 leek snel te volgen, maar het doelpunt van Sc.Botlek werd afgekeurd wegens buitenspel. Zinkweg oogde in deze periode ietwat onzeker achterin.

Sc.Botlek probeerde telkens met lange ballen door te breken en was daardoor vaak gevaarlijk. Aan de andere kant was het aanvallende spel van ZWB te traag en besluiteloos om echt gevaarlijk te zijn. Sc.Botlek profiteerde in de 25e minuut van het zwakke verdedigen van de Oud-Beijerlanders. Een actie over links werd mooi afgerond door een mooi schot in de verste hoek achter een kansloze Martijn Krediet: 2-0. Kort daarop ontstond er een opstootje dat door de scheids werd afgedaan met een vermanend woord. In de fase daaropvolgend veranderde er weinig aan het spelbeeld. Zo kreeg Sc.Botlek in de 30e minuut nog een goede kans, maar de bal zeilde net langs het doel. In de 34e minuut kreeg ZWB een vrije schop net buiten de 16. Het schot van Simon van Rheeden ketste echter via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Aan de andere kant, in de 43e minuut, redde Martijn Krediet nog goed op een inzet vanaf de rand van de zestien. Uit de daaropvolgende corner kwam verder geen gevaar. Nadat Zinkwegse Boys aanvaller Timo van Bennekom een venijnige schuiver nog gered zag door de Sc.Botlek-goalie was ploeggenoot Justin de Lange die op slag van rust toch nog de 2-1 binnen schoot.

irect na rust was het echter weer Sc.Botlek, dat scoorde. Een scherpe voorzet van Sylvester Smit werd door de helemaal vrijgelaten spits Jorge Fernandes keurig binnengekopt. En in de 58e minuut leidde onhandig verdedigen van de bezoekers zelfs tot de 4-1. Het debacle voor de koploper leek daarmee volledig. Vooral nadat in de 79e minuut de vlam in de pan sloeg toen keeper Martijn Krediet een speler van Sc.Botlek nogal ruw opving toen deze op hem doorliep terwijl hij de bal al vast had. De gemoederen liepen zo hoog op, dat de scheidsrechter geen keuze had en de wedstrijd staakte voor een afkoelingsperiode. De wedstrijd werd hervat met een strafschop voor Sc.Botlek. Martijn Krediet was er inmiddels af gestuurd met een rode kaart. De penalty werd, tot opluchting van gelegenheidsdoelman Simon van Rheeden, tegen de paal geschoten, waardoor de ellende voor de bezoekers vooralsnog beperkt bleef tot 4-1. Dat Zinkwegse Boys er via Marnix de Koning nog 4-2 van maakte is slechts voor de statistieken. Eindstand 4-2. Conclusie: Sc.Botlek gretiger.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.