Inloopavond Dorp aan het Water, Herontwikkeling gebied rondom de oude haven van ‘s-Gravendeel

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Gemeente HW

De oude haven van ‘s-Gravendeel was ooit een van de belangrijkste havens van Zuid-Holland. Het leven speelde zich af rondom de pont, de haven en Bevershoek. Van die waarde uit het verleden is al geruime tijd weinig tot niks meer over. Er is op dit moment nauwelijks een relatie zichtbaar tussen het water en het dorp. BAUh Projectontwikkelaars benaderde de gemeente over de herontwikkeling van het gebied dat vanaf de haven via de Havenstraat en de Gorsdijk, de Perengaard richting de rotonde van de Molendijk en Strijensedijk (Dr. Van der Bijlplein) loopt.

Er zijn nog geen concrete plannen maar we spraken wel met elkaar enkele wensen uit. Denk aan: het kunnen ‘flaneren’ vanaf het water van de Dordtsche Kil richting het dorpscentrum, onderweg een hapje eten, het bouwen van woningen naar behoefte in dit gebied, een goede verkeersontsluiting, wandelpaden en een fietsverbinding om er ook fijn te kunnen recreëren.

Wat zijn uw ideeën?

Graag willen wij met u als inwoner of ‘buur’ in het te ontwikkelen gebied onze dromen, wensen en ideeën bespreken. We zijn vooral ook benieuwd naar uw ideeën en dromen voor het gebied. Wij organiseren op 7 februari tussen 19.00 en 21.00 uur een inloopavond voor omwonenden en belangstellenden in Ons Centrum aan de Kerkstraat 25a. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Meld u aan via [email protected].


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren