Wordt basketbal jouw nieuwe sport? Doe met ons mee!

Dribbel samen met ons naar succes!

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Basketballvereniging Rebound in ’s-Gravendeel is een actieve, betrokken en gezellige basketbalclub met ongeveer 100 leden. Niet alleen uit ’s-Gravendeel, maar vanuit verschillende dorpen in de Hoeksche Waard én daarbuiten. De vereniging is aan het groeien en daardoor spelen we met verschillende jongens en meiden wedstrijdteams in basketbalcompetities.

Rebound-meidenteams zoeken nieuwe enthousiaste spelers

Ben je benieuwd hoe het is om zelf een keer op het basketbalveld te staan? Is een vriend of vriendin lid en je zou wel een keer gezellig mee willen doen? Eerder gebasketbald en zin om het weer op te pakken? Train mee op maandag- of vrijdagavond om vrijblijvend te kijken of het wat voor je is. Iedereen die interesse heeft is van harte welkom. Maar met name onze meidenteams kunnen zeker extra spelers gebruiken.

Van Dunk tot Dribbel; een dynamische teamsport die draait om teamwork, snelheid en strategie

Basketbal is niet zomaar een teamsport; het is een dynamische sport die teamwork, snelheid en behendigheid combineert. Twee teams van elk vijf spelers proberen de bal in de basket van de tegenstander te gooien om punten te scoren. Maar basketbal gaat verder dan alleen het gooien van ballen; het is een sport die draait om strategie, teamwork en spectaculaire acties. Een van de kenmerken die basketbal zo aantrekkelijk maakt, is de snelheid van het spel. De spelers bewegen snel over het speelveld, maken hoge sprongen en gooien de bal met precisie. Het tempo kan snel veranderen, waardoor elke wedstrijd spannend is. Samen zet je aanvallen en verdedigingen op en creëer je kansen om te scoren. Communicatie en coördinatie zijn heel belangrijk; niet alleen een fysieke maar ook een mentale uitdaging dus.

Moet je voor basketbal lang zijn?

Basketbal is een sport waarin spelers van alle lengtes een belangrijke rol kunnen spelen. Lange spelers benutten hun lengte voor rebounds en blokkades, terwijl kleinere spelers uitblinken in snelheid en wendbaarheid. Het is een sport waarin diversiteit en unieke vaardigheden welkom zijn. Iedereen kan dus meedoen!

Niet alleen competitief maar (heel belangrijk) ook gezellig

Naast het competitieve gedeelte is basketbal ook gezellig, zeker bij basketbalvereniging Rebound! Tijdens thuiswedstrijden is er een trouwe fanbase die onze leden aanmoedigt en gezellig wat drinkt in Sportcafé de Schenkel. Maar naast wedstrijden en trainingen, worden er ook diverse activiteiten georganiseerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan feestjes voor de jeugd, een basketbalkamp, barbecue of een familietoernooi.

Doe mee! Kom sfeer proeven tijdens onze wedstrijden of doe mee tijdens 3 gratis proeflessen

Je bent van harte welkom om sfeer te proeven tijdens een van de wedstrijden in Sporthal de Schenkel in ’s-Gravendeel (Schenkeltje 7b). Of beter nog; doe mee tijdens de training op maandag- en vrijdagavond! Maandagtrainingen staan in het teken van nieuwe strategieën binnen de teams, terwijl op vrijdag wordt gewerkt aan de fundamentals zoals: schieten, dribbelen, passen, verdedigen, rebounden en vrije worpen. Op onze website www.bvrebound.nl vind je het actuele wedstrijdschema en trainingstijden.

Neems ook eens een kijkje op onze socialmediakanalen en volg ons op Facebook of Instagram. Heb je een vraag? Stuur dan een mail naar [email protected]

Lukt het niet om een lidmaatschap voor een vereniging te betalen?

Kijk dan of je gebruik kunt maken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds betaalt de contributie of het lesgeld voor jongeren tot 18 jaar. Sporten doe je samen en elk kind verdient het om mee te doen. Ook helpen zij als er spullen nodig zijn zoals sportkleding of sportmateriaal. Kijk voor meer informatie op https://jeugdfondssportencultuur.nl/.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren