SHO speelt gelijk tegen Spijkenisse

8 Min Read
Na zeven weken kon eindelijk weer eens in eigen huis worden afgetrapt door het eerste elftal en dan meteen al tegen lijstaanvoerder Spijkenisse. Het onderlinge verschil bedroeg bij de aftrap drie punten met door SHO één duel meer gespeeld, dus van weerskanten was men slechts gebaat bij en gebrand op de volle winst.  Vertrekkend trainer Hans Maus had geen verrassingen en stuurde de inmiddels vertrouwde elf het veld in. Na een kort offensief van de gasten was het al na zeven minuten prijs voor SHO. Na een snel opgezette aanval over de rechterkant kreeg Ferdinand Römelingh de bal bij Jesse Vermaat en via de paal en het lichaam van de doelman verdween het leer in het doel: 1-0.

Net binnen de tien minuten maakte Alessandro Franzoso een overtreding op Joost van Eck waarvoor scheidsrechter Schelsema naar de stip wees. Uiteraard ging Kevin Angel achter de bal en mikte laag en links van keeper Ragip Ozrak, die het leer eigenlijk moeiteloos keerde. Een tegenvaller voor SHO, dat even later nog erger werd toen Daan Bourgonje een rebound van een door Julien Gret op de lat geschoten bal binnenwerkte: 1-1. Maar de SHO-aanhang hoefde niet lang te treuren, na weer een snelle aanval kon nu Tim de Pender afronden: 2-1.

Een handvol minuten later een strafschop aan de andere kant na een overtreding op doelpuntenmaker Bourgonje. Julien Gret, hij scoorde ook al in de openingswedstrijd van de competitie (2-2) tegen SHO, gaf vanaf elf meter Niels Steehouwer geen kans: 2-2. Ook nu kwam SHO weer snel op voorsprong. En weer begon de aanval over rechts waarna linksachter Ferdinand Römelingh met een hard schot doelman Ozrak voor de derde keer het nakijken gaf: 3-2.
En dat met de wetenschap dat SHO in de eerste helft van de competitie in geen enkele wedstrijd meer dan twee tegendoelpunten moest incasseren, zou dus in theorie de winst binnen moeten zijn… Maar de praktijk is altijd weerbarstiger en – gelukkig – onvoorspelbaar. Al zou ‘gelukkig’ in dit geval voor SHO niet opgaan.
Spijkenisse ging weer vol op jacht naar een nieuwe gelijkmaker waardoor SHO ruim gelegenheid kreeg om te counteren. De Spijkenisser doelman moest daardoor een paar maal vol aan de bak om, bij inzetten van de Beijerlandse aanvallers, de schade te beperken. De SHO verdediging wist ook stand te houden al ging dat wel ten koste van een aantal hoekschoppen, die gelukkig niks opleverden.
In de extra tijd van het eerste bedrijf slaagde Kevin Angel er nog net in om bij de tweede paal de bal in het doel te werken: 4-2. Daarmee leek SHO na de spectaculaire eerste helft op rozen te zitten.
Na de doelwisseling kwamen bij Spijkenise twee wissels in het veld en SHO bleef ongewijzigd. Het spel golfde weer op en neer met onder andere een bal van Daan Bourgonje op de lat van het door Steehouwer verdedigde doel. Maar ook Ozrak moest attent blijven bij een paar gevaarlijke situaties. Tien minuten na de pauze kwam bij de gasten Jeffrey Duijnstee in het veld en dat was een veeg teken omdat hij, waar hij ook speelde, altijd weet te scoren tegen SHO. Maar goed zover was het nog niet. Na een uur de eerste wissel bij SHO, Kevin Angel mocht naar de kant voor Stevie Soares. Nauwelijks een minuut na de wissel bleek toch weer Duijnstee de gebruikelijke plaaggeest voor SHO door de 4-3 binnen te koppen waarmee de wedstrijd weer helemaal open was. Als tweede wissel kwam Yur Snoek Dedier Bos aflossen. Jesse Vermaat had toen al kans gehad op het vijfde SHO doelpunt maar Ozrak wist te redden.
Met nog een minuut of twintig te gaan ging de bal opnieuw voor SHO op de stip. Tim de Pender belastte zich met het karwei maar zijn pingel was vrijwel een kopie van die van Kevin Angel en weer was Ozrak de held voor zijn ploeg. Op 11 november deden Kevin en Tim het beter, in de uitwedstrijd tegen XerxesDZB (1-2) wisten zij allebei wel vanaf elf meter te scoren.
Spijkenisse voerde de druk verder op en SHO werd nu wel erg royaal met corners weggeven.
Voor de laatste tien minuten kwamen Luc Rozendaal en Roel Luth erin voor Jeroen Eikelenboom en Tim de Pender. Wat iedereen al voelde aankomen, ook al omdat de voorwaartsen van SHO de trekker niet nogmaals konden overhalen, gebeurde dus ook. Na een hoekschop vlak voor tijd kopte Duijnstee op de paal waarna Dimitri Poortvliet vonniste: 4-4! Balen voor de wit/zwarten, maar dat zijn nu eenmaal de wetten van het spelletje.
Bijna kon SHO diep in blessuretijd het potje nog uithalen maar het passje breed van Jesse Vermaat op Stevie Soares mislukte volkomen. Misschien had Vermaat egoïstischer moeten zijn door zelf te scoren, al had het ook mooi geweest als Soares voor de derde keer de reddende engel voor SHO zou zijn geweest
Julien Gret en Jeffrey Duijnstee waren dus trefzeker voor Spijkenisse. Dat waren zij ook negen jaar geleden toen SHO – Spijkenisse (2-3) in de hoofdklasse werd gespeeld. De geschiedenis herhaalt zich…
Door de puntendeling verspeelde SHO wel onnodig de kans om zich op de tweede plek te nestelen.
In ieder geval heeft het publiek van een prachtig duel met volop strijd kunnen genieten zonder dat de ploegen elkaar naar het leven stonden.
Komende zaterdag wordt de laatste speelronde van de eerste periode, die op 20 januari werd afgelast, afgewerkt en wordt alles gelijkgetrokken. SHO is dan vrij.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik, Robin Winkels, Ferdinand Römelingh; Kevin Angel, Joost van Eck, Jesper Troost; Jesse Vermaat, Tim de Pender, Dedier Bos.
Wissels:
60’ Stevie Soares voor Kevin Angel
63’ Yur Snoek voor Dedier Bos
80’ Roel Luth voor Tim de Pender
80’ Luc Rozendaal voor Jeroen Eikelenboom
Doelpunten:
07′ 1-0 Jesse Vermaat
09’ Kevin Angel mist strafschop
16’ 1-1 Daan Bourgonje
18’ 2-1 Tim de Pender
23’ 2-2 Julien Gret (strafschop)
26’ 3-2 Ferdinand Römelingh
45’ 4-2 Kevin Angel
61’ 4-3 Jeffrey Duijnstee
68’ Tim de Pender mist strafschop.
88’ 4-4 Dimitri Poortvliet
Kaarten
Scheidsrechter Thierry Schelsema (29) had gele kaarten voor Niels Steehouwer en Aron van Schaik van SHO en Ray Kroon, Jeffrey Duijnstee en Alessandro Franzoso van Spijkenisse.