Heinenoord verstevigt koppositie met moeizame overwinning

5 Min Read

De formatie van coach Ralph Kalkman  begon heel goed aan de wedstrijd tegen de West  Brabanders.Al in de 4e minuut ging Marlon Slabbekoorn er op links vandoor en uit zijn voorzet op maat, kwam Donny Navajas Sanchez een teenlengte tekort om af te ronden.

Bij een volgende aanval schoof Donny Navajas Sanchez de bal door naar Jesper Kusters, die weliswaar uithaalde, echter dit geen probleem was voor doelman Ruud Loman, die de bal tot corner verwerkte.
Uit deze hoekschop schoot de meegekomen Sandin Avdic over.In korte tijd waren dit toch 3 mogelijkheden om op voorsprong te komen. De jonge ploeg van trainer Remco van Haaren deed er een schepje bovenop en het antwoord kwam van de gevaarlijkste man van MOC,  Joshua Becht, die maar net langs het doel van Angelo Spanjaart mikte. In de 22e minuut was het wederom Joshua Becht, die was doorgebroken , maar door de op tijd genomen ingreep van Davy Kaptein leverde dit verder geen gevaar op. Ook de even later genomen vrije trap van Tom van Oers was geen probleem voor Angelo Spanjaart. Vervolgens ging Marlon Slabbekoorn er weer eens van door , passeerde enkele tegenstanders of ze er niet stonden en zag zijn pegel net langs de verkeerde kant van de kruising gaan. Een aanval opgezet door Enrico Elderhorst en tot diverse combinaties leidde, was het moeilijk er door te komen , omdat steeds met 10 man werd verdedigd. Op slag van rust zag Marlon Slabbekoorn toch een mogelijkheid er door te komen en de bal voor het doel te brengen en Donny Navajas Sanchez te bereiken , die over kopte.  Zo brak de rust aan met de brilstand 0 – 0 en zou er in het tweede bedrijf uit een ander vaatje getapt moeten worden.

De tweede helft begon dan ook met 3 wissels. Alexander Deetman – Donny Navajas Sanchez en Enrico Elderhorst bleven achter in de kleedkamer en Andrew van Tiggelen – Ramy Salem en Dejan de Feiter waren hun vervangers.
Na enkele minuten had de ingreep van  coach Ralph Kalkman al succes. Ramy Salem werd op rechts aangespeeld, passeerde zijn tegenstander, trok naar binnen,haalde vervolgens uit en zag met een krul de bal over doelman Ruud Loman in de kruising verdwijnen. 1 – 0. Een voorzet over links van Marlon Slabbekoorn bereikte Ramy Salem , die met een strakke kopbal maar net naast mikte. Een voorzet van Andrew van Tiggelen werd net voor de voeten van Dejan de Feiter weggehaald en tot corner verwerkt.Aann de andere kant werd weer eens een solo van Marlon Slabbekoorn ingezet en weer drie, vier en misschien wel 5 man het bos ingestuurd en de afwerking tot de zoveelste corner leidde.

De bezoekers probeerden toch steeds met de counter De Noord te verrassen en het zag er af en toe best gevaarlijk uit. Een pass van Ramy Salem op Sandin Avdic was net iets te hard en de kopbal van Dejan de Feiter kon de sluitpost van de bezoekers met de vingertoppen tot de zoveelste hoekschop verwerken. Austen Zwaal kwam nog in de ploeg voor Samet Dag en in de slotfase Anthal v.d. Berg voor Jesper Kusters. Het was al even in blessuretijd toen de laatste hoekschop werd genomen en aan alle onzekerheid een einde kwam omdat de jarige Davy Kaptein de 2 – 0 binnen kopte.

Kort na dit doelpunt vond de goed leidende scheidsrechter Marin de Zwarte uit Vlissingen het welletjes en blies voor de laatste keer. Een moeizame, maar belangrijke en dik verdiende overwinning was binnen en DRIE punten in de knip.

Doordat S.V.O.D. en M.Z.C gelijk speelden, heeft De Noord de voorsprong vergroot naar 4 punten op beide teams. a.s. zaterdag volgt de lastige wedstrijd in en tegen Arnemuiden. Aanvang : 14.30 uur.