SHO speelt gelijk bij Sparta AV

7 Min Read
Het schot van Jesper Troost zal eindigen op de lat. - Foto Adri Troeleman
Na twee competitieloze zaterdagen is de strijd om de punten weer hervat met voor SHO een uitwedstrijd tegen de amateurs van Sparta. Omdat de verbouwing van Nieuw Vreelust nog niet is afgerond werd het duel afgewerkt op het kunstgras van veld 4 wat prima bespeelbaar was maar voor toeschouwers weinig (lees: geen) beschutting bood. Bij SHO begonnen Dedier Bos en Jesse Vermaat op de bank en voor hen stonden Yur Snoek en Stevie Soares aan de aftrap.

De Spartanen namen met het windvoordeel gelijk maar het heft in handen en drukte SHO ver terug op eigen helft. Na een minuut of tien kwam Sparta op voorsprong, na de eerste hoekschop werkte aanvoerder Yannick van der Sman – mogelijk zelfs met behulp van een overtreding – de bal in het doel: 1-0.
Na een kwartier de eerste goeie aanval van SHO kant waarbij doelman Groenenboom de inzet van Kevin Angel ten koste van een corner wist te keren. Maar nog voordat Kevin zelf de hoekschop kon nemen werd het spel stilgelegd wegens een blessure van scheidsrechter Arjan Verhoeve. Toen bleek dat Verhoeve niet verder kon was de onder de toeschouwers aanwezige Ron Wolf bereid om de leiding over te nemen.
Na een onderbreking van bijna een half uur kon om kwart over drie het spel worden hervat. Al snel bleek dat SHO de noodzakelijke ‘break’ beter verteerd had dan de thuisploeg. Groenenboom, die op de Kikkershoek met een paar uitstekende reddingen Sparta op de been hield en daarmee de 1-0 overwinning voor de Rotterdammers veilig stelde, moest zich strekken om een kopbal van Stevie Soares uit de benedenhoek te tikken. Even later stond hij ook op de goeie plek bij een listige kopbal van Yur Snoek. De sluitpost was wel kansloos bij een schot van Jesper Troost van net buiten de zestien maar hij kreeg hulp van de lat. SHO kreeg nog een paar aardige mogelijkheden op de gelijkmaker maar kort voor de reguliere pauze lukte het Moises Navarro om een van de weinige Spartaanse uitvallen te verzilveren: 2-0.
Bij de meeste aanwezige Beijerlanders zal op dat moment de moed op een goede afloop in de schoenen gezonken zijn, maar zeker niet bij trainer Hans Maus want hij stuurde dezelfde elf voor de tweede helft het veld in. En zij stelden hem niet teleur want zijn ditmaal in oranje/wit gehulde elftal nam de regie volledig over. Na een klein kwartier werd Stevie Soares diep gestuurd en hij gaf de keeper geen kans: 2-1. SHO leefde helemaal op en een minuut of vijf later stond de gelijkmaker op het denkbeeldige scorebord. Kevin Angel liet vanaf de rechterkant een hoge voorzet los die over de niet al te grote Groenenboom in het doel verdween: 2-2. Voor de niet aanwezigen: denk maar hoe Wim Jansen het destijds deed tegen doelman Fabio Cudicini (de Spin) van AC Milan.
Met nog een kwart wedstrijd te gaan besloot de SHO trainer tot een dubbele wissel. Hij haalde de twee doelpuntenmakers, tevens de oudsten in de selectie, naar de kant voor Dedier Bos en Thomas van Putten, die nu ook zijn competitiedebuut in de hoofdmacht maakte. SHO leek op de vijfde (!) 2-2 deling af te stevenen maar bleef jagen op de volle winst en die leek er zo’n minuut of acht voor het einde ook te komen, met de beide invallers in de hoofdrol. Dedier Bos hield in het overvolle strafschopgebied goed het overzicht en bereikte Thomas van Putten die dichtbij het doel met een subtiele voetbeweging de keeper kansloos liet: 2-3. Wat een ongelofelijk debuut voor de 17-jarige loodgieterszoon uit de Irenestraat!
Tim de Pender ging naar de kant voor Jesse Vermaat en de geblesseerde Ferdinand Römelingh werd afgelost door Job van der Meijde. In zijn korte invalbeurt had Vermaat nog een paar dreigende acties die helaas geen succes opleverden. Iets meer dan een minuut voor het einde werd SHO wederom met de neus op de feiten gedrukt, na balverlies op het middenveld zorgde Robin van der Sman met een hard schot voor een ijskoude douche: 3-3.
Net als in de vorige twee wedstrijden van dit jaar zat het venijn dus ook nu weer in de staart. Brielle – SHO 1-2 met het winnende doelpunt van Stevie Soares in blessuretijd en drie weken geleden bij SHO – Spijkenisse 4-4 met de gelijkmaker van de gasten eveneens toen de klok op het scorebord al bijna stilstond op 90 minuten.
Bij deze de waarschuwing aan de bezoekers van wedstrijden van het eerste elftal: ga nooit voor het eindsignaal al weg! Als, met nadruk op als, SHO de winst had gepakt in Rotterdam-Terbregge hadden de wit/zwarten de tweede plek op de ranglijst in handen gehad!
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik, Robin Winkels, Ferdinand Römelingh; Kevin Angel, Joost van Eck, Yur Snoek, Jesper Troost; Stevie Soares, Tim de Pender
Wissels:
65’ Thomas van Putten voor Stevie Soares
65’ Dedier Bos voor Kevin Angel
83’ Jesse Vermaat voor Tim de Pender
88’ Job van der Meijde voor Ferdinand Römelingh
Doelpunten:
10′ 1-0 Yannick van der Sman
44’ 2-0 Moises Navarro
58’ 2-1 Stevie Soares
63’ 2-2 Kevin Angel
85’ 2-3 Thomas van Putten
90’ 3-3 Robin van der Sman
Kaarten
Invaller-scheidsrechter Ron Wolf had gele kaarten voor Jesper Troost en Jeroen Eikelenboom van SHO.