Motie van Groenlinks en VVD zorgt ervoor dat: Hockeyvereniging in de Hoeksche Waard per direct velden kan vervangen.

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Het veld van HC Hoeksche Waard - Foto PR

Hoeksche Waard  – Tijdens de raadsvergadering van 27 februari heeft de VVD Hoeksche Waard samen met de fractie van GroenLinks tijdens de behandeling van de Harmonisatie van de Buitensport Accommodaties een cruciale motie ingediend ter ondersteuning van Hockeyvereniging de Hoeksche Waard. De motie, gericht op het verschaffen van duidelijkheid aan de hockeyvereniging, is een duidelijk signaal aan het College om de toekomst van de vereniging veilig te stellen.

De motie kreeg de steun van een meerderheid van de raad. De urgentie om de hockeyvereniging te ondersteunen werd voor de raad steeds duidelijker. Verdere vertraging zou betekenen dat de leden van de hockeyvereniging gedwongen competitiewedstrijden buiten de Hoeksche Waard moeten spelen, met een toenemende dreiging van een afname van toekomstige ledenaantallen.

“Daarom hebben we het College verzocht om onmiddellijk duidelijkheid te verschaffen aan de hockeyvereniging door hetzelfde financiële beleid te hanteren zoals bij andere basissporten. Het is voor onze fractie van belang dat deze vereniging met 650 leden, waaronder veel jeugdleden, per direct kan starten met de noodzakelijke vervanging van de twee verouderde velden,” verklaarde VVD-raadslid Leon Niemantsverdriet.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren