Zinkwegse Boys doet zichzelf tekort

De wedstrijd Zinkwegse Boys tegen SCO’63, de nummer 2 tegen de nummer 13 van de ranglijst begon met een fel SCO’63, dat met individuele technische hoogstandjes probeerde de Zinkwegse Boys te imponeren. De thuisploeg zette daar beter positiespel tegenover. Toch was het SCO’63, dat op voorsprong kwam.Een mooie actie van de rechtsbuiten, in de 14e minuut, werd keurig koppend afgerond door de goed voor zijn man uitkomende spits, Charlo Hassell,  van SCO’63. 0-1. Zinkwegse Boys probeerde de wedstrijd onder controle te krijgen door langdurig balbezit.

In de 25e minuut kreeg de thuisploeg een strafschop, welke niet benut werd. De door Simon van Rheeden genomen buitenkans ging echter over het doel van SCO’63. In de 32e minuut resulteerde het beter veldspel van de thuisploeg in de gelijkmaker:  een corner van Simon van Rheeden werd keurig binnengekopt door Kevin Brasser. 1-1. Aan de andere kant probeerde SCO’63 telkens met individuel acties door defensie van Zinkwegse Boys te breken, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Het was Zinkwegse Boys, dat steeds meer grip op de wedstrijd kreeg. In de 44e minuut leidde dit nog tot een kans voor Nick van Dijk, maar de doelman van SCO’63 greep goed in. Zo was het 1-1 bij rust. Na de rust probeerde SCO’63 met lange ballen op de balvaardige voorhoede af en toe wat terug te doen, terwijl Zinkwegse Boys naar de voetballende oplossingen zocht. Met name op het middenveld was Zinkwegse Boys veel sterker, terwijl SCO’63 telkens terug zakte. Toch wist SCO’63 te scoren. Een snoeihard schot vanaf de punt van de zestien bleek onhoudbaar voor doelman Arne de Jong van Zinkwegse Boys. In de 83e minuut kreeg dezelfde doelman Arne de Jong rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Zinkwegse Boys probeerde daarna nog een gelijkmaker te forceren, maar SCO’63 verdedigde de voorsprong met verve. Eindstand 1-2. Conclusie: Zinkwegse Boys liet aanvallend te weinig zien en verspilde onnodige punten tegen de nummer laatst van de ranglijst.