Hoe “Laat het licht aan” de Hoeksche Waard in de kerk de Poort verlichtte

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
het gebouw de Poort in Oud-Beijerland

De afgelopen weken speelde het theaterstuk “Laat het licht aan” met als doel het bespreekbaar maken van depressie onder jongeren en het doorbreken van het taboe over dit onderwerp in de Hoeksche Waard. De leerlingen van het Actief College, Yuverta College en de Willem van Oranje kregen de voorstelling te zien.  Het theaterstuk maakte veel los bij zowel de leerlingen als de docenten, er kwamen open en eerlijke gesprekken op gang en er werd veel met elkaar gedeeld. Maar ook de preventieve werking van het stuk werd in gang gezet, een werking die hopelijk nog lange tijd door mag gaan werken.

Naast dat het theaterstuk voor de scholen toegankelijk werd gemaakt in samenwerking met de Gemeente, was er ook een avondvoorstelling te zien samen met een zorgmarkt in de EGHW te Oud-Beijerland. Deze voorstelling was gericht op jongeren, ouders, onderwijs en zorgpersoneel en eenieder die het thema een warm hart toedraagt. Wederom wist hoofdrolspeler Jarno Korf ook ditmaal weer de aanwezigen in de zaal te raken met zijn persoonlijke verhaal en missie. Een missie die Magdalena van den Ouden-Malutan , jongerencoach bij LemonTree jongerencoach met hem deelt. Zij was de aanjaagster van dit project in onze gemeente en met succes!

Naast de voorstelling was er ook een voorprogramma waarbij Psycholoog Bruno Jager zijn expertise op dit gebied met de aanwezigen deelde. Maar ook wethouder Joanne Blaak – van de Lagemaat was aanwezig en sprak de aanwezigen toe waarbij zij zich tevens hard maakte voor meer aandacht en steun voor de mentale gezondheid van de jongeren in onze gemeente. Na de voorstelling was er een zorgmarkt waar verschillende zorgaanbieders hun diensten kenbaar en zichtbaar maakte en in gesprek konden gaan met de jongeren en ouders. Ook de GGD was hierbij aanwezig en onderschrijft het belang van dit project en de aandacht voor dit onderwerp. Alle aanwezigen spraken dan ook de wens uit dat het niet bij deze ene keer blijft en dat het licht nog veel vaker op deze wijze aangezet mag worden in onze gemeente.

Er kan dan ook teruggekeken worden op een meer dan geslaagd project waarbij hopelijk de boodschap duidelijk is aan alle jongeren in onze gemeente, mocht je worstelen met depressieve gevoelens en gedachten er is hulp beschikbaar, en wij horen en zien jullie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren