Open huis tijdens de Nationale Daltondag op woensdag 20 maart op de Burgemeester Van Bommelschool

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Op woensdag 20 maart vindt de jaarlijkse Daltondag weer plaats. Op veel daltonscholen in Nederland is het dan open huis. Ook bij de Burgemeester Van Bommelschool in Heinenoord staan de deuren die dag open. Van 10:45 uur tot 12:15 uur is iedereen van harte welkom een kijkje te nemen in de school.

Tijdens de open dag verzorgen de leerkrachten en de leerlingen een presentatie en een rondleiding. Bezoekers kunnen dan kennismaken met onder andere het werken met een weektaak, portfolio’s, de leergroep, de leerlingcommissie en het sport- en natuuronderwijs op de Burgemeester Van Bommelschool. Ook laten de leerlingen zien met welk thema zij bezig zijn geweest: het heelal! Natuurlijk mogen bezoekers ook in de klassen kijken.

Wat is daltononderwijs?

“Het daltononderwijs is onder andere gebaseerd op verantwoordelijkheid, samenwerking en zelfstandigheid”, vertelt directeur Marjolijn van Unen van de Burgemeester Van Bommelschool. “Verantwoordelijkheid betekent dat de leerlingen in bepaalde keuzes vrijheid krijgen op school. Uiteraard bepaalt de leerkracht de leerstof en worden er passende instructies gegeven, maar de leerlingen mogen bijvoorbeeld wel kiezen in welke volgorde en op welke plek ze het werk maken. Bijvoorbeeld in de klas, buiten de klas, op een stilteplek of een samenwerkplaats. De leerlingen leren vanaf groep 1 al met een weektaak te werken en daarmee te plannen.”

Samenwerken en zelfstandigheid
“Samenwerken komt op verschillende manieren terug in onze school”, vervolgt Marjolijn van Unen. “Er wordt gewerkt met maatjes, tutoren of opdrachten worden in groepjes gemaakt. Op deze manier leren kinderen met anderen op een goede manier samen te werken. Aan zelfstandigheid wordt op velerlei manieren gewerkt. In de lagere groepen is dit bijvoorbeeld meer gericht op zelfredzaamheid, in hogere groepen wordt de aandacht gevestigd op het zelf leren nadenken over en oplossen van problemen.”

Iedereen is van harte welkom!
Ouders die op zoek zijn naar een fijne basisschool of die vrijblijvend willen kennismaken met daltononderwijs, zijn op 20 maart van harte welkom op de Burgemeester Van Bommelschool. De deuren zijn geopend van 10:45 uur tot 12:15 uur.  De school bevindt zich aan de Van Galenstraat 9 in Heinenoord.

Meer informatie? Bel 0186 – 603130 of kijk op www.bommelschool.nl  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren