Zaterdag 23 maart: Gratis compost bij het RAD in Westmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto RAD

Het voorjaar is volop begonnen! Tijd om de tuin weer in te gaan en mét een flinke zak compost de planten te voeden. Over twee weken is het dan ook zover: de Landelijke Compostdag op zaterdag 23 maart. Op deze dag is van 08.00 tot 13.30 uur gratis compost af te halen bij de milieustraat Westmaas (Smidsweg 20a).

Medewerkers van de milieustraten delen drie zakken à 20 liter per bezoeker uit. Wees er snel bij, want op=op! Als je compost komt halen, hoef je geen afspraak te maken voor de milieustraat. Je kunt zelfs in de auto blijven zitten: de compostzakken worden volgens het stop & go-principe uitgedeeld. Voor de Landelijke Compostdag -een initiatief van de Vereniging Afvalbedrijven- zijn extra medewerkers van RAD ingezet. Op de milieustraat in Middelharnis is bovendien extra capaciteit vrijgemaakt voor het inleveren van tuinafval.

Op deze manier bedankt RAD inwoners voor het scheiden van hun groente-, fruit- en tuinafval. Door hun gft-afval -dat ze kosteloos via de gft-container kunnen aanbieden- apart in te zamelen en nog beter te scheiden van het restafval, dragen inwoners bij aan een goede kwaliteit compost. Via deze weg krijgen zij deze compost retour om bijvoorbeeld in te zetten in de eigen (moes)tuin.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren