Zinkwegse Boys winnen bij OHVV

Een duidelijke winst voor het nog steeds bovenin meespelende Zinkwegse Boys!

Na het debacle van vorige week tegen SCO’63 (1-2) moest Zinkwegse Boys zich zien te herpakken in de uitwedstrijd tegen OHVV. Voor laatstgenoemde ploeg was de wedstrijd echter uiterst belangrijk i.v.m. degradatiegevaar. In de 3e minuut kreeg Zinkwegse Boys een paar corners, welke, mede door stevige wind voor het nodige gevaar zorgden. Een minuut later, in de 4e minuut, kwam Zinkwegse Boys op voorsprong door een schitterend schot van Simon van Rheeden vanaf de linker zijlijn over de iets voor zijn doel staande doelman van OHVV: 0-1 In de daarop volgende periode ging OHVV op jacht naar de gelijkmaker. En met succes: met een schot van zo’n 30 meter werd doelman Martijn Krediet in de 15e minuut verschalkt: 1-1. Zinkwegse Boys werd daarna weer gevaarlijk uit een corner, maar de bal klutste over het Oudenhoornse doel. Aan de andere kant zocht OHVV telkens de snelle Jonathan Francisca, die het verdediger Nick van Dijk van Zinkwegse Boys behoorlijk lastig maakte. In de 30e minuut legde dezelfde Nick van Dijk een vrije schop op de punt van de 16 breed op Simon van Rheeden, die het leer keurig binnen schoof. 1-2. In de 37e minuut kreeg OHVV weer een kans, maar de vrije schop van zo’n 25 meter ging net over en naast de kruising van het Zinkwegse Boys doel. Toch was het Zinkwegse Boys, dat in de fase vlak voor de rust nog gevaarlijk werd. Aan de andere kant was er nog een doelpoging met een lob over de ver uit zijn doel gekomen Martijn Krediet, maar de bal miste richting. Zo werd de ruststand 1-2. Na de rust werd het in de 53e minuut 1-3 door wederom Simon van Rheeden, die vanaf links het strafschopgebied insneed en de doelman van OHVV verraste met een schot in de korte hoek. Dat gaf Zinkwegse Boys zelfvertrouwen. Zo kregen de bezoekers nog een dot van een kans in de 66e minuut, maar de keeper van OHVV weerde het schot van Simon van Rheeden. In de 71e minuut werd het zelfs 1-4 door Niels Nederlof, die een slecht uitverdedigde bal onderschepte en koeltjes afrondde in de verste hoek. De thuisploeg probeerde nog wat terug te doen, maar de defensie van Zinkwegse Boys onder leiding van keeper Martijn Krediet stond zijn mannetje. In de 83e minuut werd Simon van Rheeden na een wat onbesuisde aanslag op zijn enkels gewisseld voor Ryan Dirkx. OHVV kon geen vuist meer maken, ook daar Zinkwegse Boys geconcentreerd bleef voetballen. In de 88e minuut kreeg Timo van Bennekom nog een goede kans, maar de bal zeilde over het OHVV-doel. Het spelbeeld veranderde in de slotfase niet, zodat de einstand 1-4 werd. Scheidsrechter, Dhr. van Driel, floot een degelijke pot.

Conclusie: Het Zinkwegse Boys van trainer Peter van Dam, assistenten Henk Reedijk en Mike Fiere, herstelde zich uitstekend van de wedstrijd van vorige week. Wederom een collectief, dat liet zien wel degelijk met elkaar te kunnen knokken voor de winst!