Heinenoord pakt toch nog een punt

6 Min Read

Voor het eerst in de geschiedenis speelden De Noord en IESCH zoals de Zeeuwen hun club noemen, tegen elkaar. Coach Ralph Kalkman had zijn team t.o.v. vorige week op een paar plaatsen veranderd. Zo speelde Sandin Avdic met aanvoerder Toine v.d. Berg in het centrum, speelde Davy Kaptein op de plaats van Samet Dag, die op de bank begon en Nickelson Josepha in de spits, waardoor Austen Zwaal wisselspeler was.

Heinenoord begon goed aan de wedstrijd en de eerste poging was van Ramy Salem , die over schoot.Een foutje van Een van de verdedigers bracht Sanzio Dieterich in een kansrijke positie, echter zijn schot kon door  de boomlange sluitpost van de Zeeuwen tot corner worden verwerkt, wat overigens niets opleverde. In de 11e minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap te nemen, die door Guus de leeuw maar net over de lat werd gekopt.
De volgende mogelijkheid de score te openen, was voor Dejan de Feiter, die werd aangespeeld door Davy Kaptein, maar zijn pegel werd met moeite door doelman Colin Hout tot hoekschop verwerkt.
In deze fase van de wedstrijd was de Noord de veel betere ploeg , helaas vergaten Jesper Kusters en Marlon Slabbekoorn de bal binnen de palen te schieten en werden enorme kansen om zeep geholpen.
Ook Nickelson Josepha lukte het niet de bal, uit een perfecte voorzet van Sanzio Dieterich tegen de touwen te werken. Al die missers gaven de mannen van trainer Marco Groeneveld vleugels en kwamen zij steeds dichter bij de openingstreffer. De corners die volgden waren levensgevaarlijk en Sandin Avdic, Toine v.d. Berg en Davy Kaptein hadden hun handen vol deze onschadelijk te maken , wat ze overigens prima deden, tot in de 34e minuut Jorn Lindenberg een gaatje zag en de 1 – 0 binnen kopte. Een vrije trap van Arjen Dingemanse was een prooi voor doelman Angelo Spanjaart en zo kwam er een einde aan het spannende eerste bedrijf en ging IESCH met een voorsprong aan de thee.

De tweede helft begon met dezelfde opstellingen en gingen de mannen van coach Ralph Kalkman op jacht naar de gelijkmaker. Een vrije trap voor de thuisploeg van Jan Christiaamse werd door Arjen Dingemanse maar net over gekopt.Ook de vrije trap van Sanzio Dieterich was een prooi voor de Zeeuwse sluitpost. Met nog een half uur te gaan werd het tijd om een aantal wisselspelers in te brengen en dat waren :  Donny Navajas Sanchez – Samet Dag en Andrew van Tiggelen. Omdat zijn collega’s de bal niet tussen de palen konden krijgen dacht Samet Dag hier waarschijnlijk anders over, want zijn bedoeling was de eerste poging die hij kreeg binnen te schieten, helaas was zijn uithaal zo hard en hoog, dat ze nu nog naar de bal  aan het zoeken zijn.

In de 66e minuut was er niemand voor het vijandelijke doel om de voorzet van Dejan de Feiter af te ronden. Een combinatie tussen Marlon Slabbekoorn en Ramy Salem werd op het juiste moment onderbroken door Arjen Dingemanse. Ook Enrico Elderhorst en Austen Zwaal werden nog binnen de lijnen gebracht om te proberen de achterstand weg te werken.
In deze fase van de wedstrijd was het tijd voor scheidsrechter Aron Ulijn uit een plaats in de buurt van Oss om in te grijpen, want in een paar minuten tijd deelde hij 5 gele kaarten uit aan spelers van de thuisploeg.
De klok naderde de 90 minuten toen Donny Navajas Sanchez op aangeven van Enrico Elderhorst eindelijk de bijna 2 meter lange Colin Hout te slim af was  en de gelijkmaker binnen kopte. 1 – 1.

Door de winst van MZC op Serooskerke staan zij nu 3 punten los van Heinenoord. Weer is gebleken, dat de mannen van Ralph Kalkman het moeilijk hebben op gewoon gras en de inzet van de Zeeuwse ploegen.
Met nog ZES wedstrijden te gaan is de moed nog niet verloren en gaat de Noord nog steeds voor het kampioenschap.

Te beginnen a.s. zaterdag tegen  D.B.G.C. uit Oude Tonge.  Aanvang : 14.30 uur.