Teleurstellende nederlaag voor Fortuna Be Quick in streekderby tegen NBSVV

Afgelopen zaterdag eindigde de derde streekderby van het seizoen voor Fortuna Be Quick in een teleurstellende nederlaag. In Nieuw-Beijerland kreeg de fusieclub met 3-1 klop van het plaatselijke NBSVV.

In de 20ste minuut verraste Nieuw-Beijerlander Ingmar van Bruggen doelman Bryan Huijzers met een bekeken schuiver: 1-0. Meteen vanaf de aftrap was het aan de overzijde bijna raak, maar het schot van Darwyn Pennock belandde in het zijnet. Met nog een kwartier te gaan tot de rust benutte Ivar Meeldijk de rebound na een gepareerde inzet van Alyson Cordeiro Demetrio: 2-0. Op slag van rust weerhield NBSVV-keeper Miquel ten Hove bij één van de spaarzame tegenaanvallen Thimo Herrewijnen op onreglementaire wijze van een scoringsmogelijkheid en belandde de bal op de stip. Sander van der Giesen verzilverde dit onverwachte buitenkansje onberispelijk: 2-1. In de daarop volgende tegenstoot van de thuisclub zag de defensie van de bezoekers er niet goed uit bij de rake kopbal van Pieter Vogelaar: 3-1.

Ook na de thee hadden de gastheren het beste van het spel en troefden de voetballers uit Piershil en Goudswaard bovendien af op inzet. In de extra tijd kreeg NBSVV de mogelijkheid om vanaf elf meter de voorsprong uit te breiden tot 4-1 toen Lucas Kleinjan omver gelopen werd door doelman Bryan Huijzers. De keeper van Fortuna Be Quick keerde de kalktrap van Malek Almoustafa echter knap, zodat er geen verandering meer kwam in de score.