Oranjevereniging ’s-Gravendeel bruist van de ideeën en initiatieven

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Bestuursleden Claudia de Geus en Jasper Baars zijn trots op het nieuwe logo (beeld: Oranjevereniging ‘s-Gravendeel)

Oranjevereniging ’s-Gravendeel bestaat inmiddels 102 jaar. Iets waar het dorp enorm trots op is. Het bestuur en de organisatie van de Oranjevereniging ’s-Gravendeel bestaat volledig uit vrijwilligers en jaarlijks organiseren zij meerdere evenementen in het Seuterdorp.

Vanaf dit jaar staat Claudia de Geus (41) als voorzitter aan het roer van Oranjevereniging ’s-Gravendeel. Claudia is al langere tijd betrokken bij de vereniging en zij kijkt er naar uit om vanuit haar nieuwe rol samen met haar collega-bestuursleden en alle vrijwilligers mooie evenementen te organiseren. Claudia: ‘Ik vind het belangrijk dat onze initiatieven aantrekkelijk blijven voor alle doelgroepen én dat de samenwerking met onder andere de ondernemers en winkeliers van ons dorp wordt geïntensiveerd. Dit doen we door de samenwerking proactief op te zoeken: Samen met respect voor het bestaande durven kijken naar vernieuwingen en veranderingen.’

Eén van de vernieuwingen is de introductie van een splinternieuw logo! Claudia vertelt: ‘Het oude logo was aan verfrissing toe. Het nieuwe logo laat in één oogopslag zien wie wij zijn, waar wij van zijn én waar wij voor staan. De vier icoontjes visualiseren ons dorp en de evenementen die wij jaarlijks organiseren: de lampionnenoptocht, Koningsdag en 4 en 5 mei. Wat veel mensen niet weten, is dat de oranjeboom symbool staat voor ’s-Gravendeel. De boom met oranje appeltjes zie je bijvoorbeeld ook terug in het wapen van ’s-Gravendeel.’

De komende periode treft de vereniging alle voorbereidingen voor Koningsdag en 4 mei. En daarbij is álle (vrijwillige) hulp welkom. Vaak denkt men dat het alleen gaat om de uitvoering van de evenementen, maar vrijwilligers zijn juist ook hard nodig bij de voorbereidingen, bij het meedenken en bij het uitwerken van ideeën en initiatieven. ‘De totstandkoming van ons nieuwe logo is hier een hel mooi voorbeeld van,’ aldus Claudia. Wil jij jouw steentje bijdragen? Kijk voor meer info op www.4-oranje.nl of mail Claudia: [email protected].

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren