FC Binnenmaas na 1 jaar terug in 2e klasse

9 Min Read
FC Binnenmaas na 1 jaar terug in 2e klasse - Foto: Michiel Manten

FC Binnenmaas heeft zijn doel bereikt om binnen 1 jaar weer terug te keren naar de 2e klasse. En dit in een lastige competitie met wel vier clubs die hetzelfde doel voor ogen hadden. Maar mede door de brede selectie is er ondanks de tegenslagen, door zware blessures van Dennis Outermans, Ricky Bokhoven en een lange afwezigheid van topscorer Daan Leggedoor, een team gesmeed die voor elkaar tot vaak in de slotminuten heeft gestreden om tot de vele overwinningen te komen. Het team van Sander Fakkel heeft maar 1x verloren (in de derde wedstrijd van het seizoen van Slikkerveer) en is daarom de terechte kampioen en mocht het zaterdag na een gala voorstelling tegen FC IJsselmonde de schaal omhoog houden.

Op een schitterend hoofdveld, wat er door het vele werk van onze onmisbare vrijwilligers weer prachtig bij lag, speelde de Event Tyres formatie een zeer goede wedstrijd met verzorgd en energiek voetbal waar FC IJsselmonde van het kastje naar de muur werd gestuurd. De allereerste minuten waren door de gebruikelijke wedstrijd spanning, na de opkomst van de teams en scheidsrechter Jack van Egmond met een werkelijk schitterende sfeeractie van onze fanatieke aanhang DLZ, wat gespannen. Het eerste wapenfeit was er na vijf minuten toen Daan Leggedoor zijn voorzet maar net over de lat zag vallen en keeper Jeroen Janssens met de schrik vrij kwam. Drie minuten later was het even schrikken voor FC Binnenmaas na een aanslag van oud FC Binnenmaas speler Wessel Kool op Finn v.d. Bom, gelukkig kon Finn na een blessure behandeling van verzorger Kees v.d. Pligt zijn wedstrijd vervolgen. Na precies een kwartier spelen had FC Binnenmaas op voorsprong moeten komen. Kris van Efferen stuurde Rik Schouten de diepte in en die zette met een perfecte assist Junior van Esch alleen voor de keeper. Helaas voor de spits werd zijn inzet een makkelijke prooi voor de doelman. Maar Junior haalde 3 minuten later (minuut 18, het rugnummer van Ricky Bokhoven die toen ook werd gesteund met een applaus) zijn gram door een rebound na een hard schot van Rik Schouten in de touwen te schieten en zo de gewenste voorsprong op het scorebord te zetten: 1-0. En zo was de ban gebroken en volgden er aanval op aanval op het doel van de Rotterdammers. Na een goede actie van de weer sterk spelende Kris van Efferen kwam de bal bij Rik Schouten. Door een goede reflex wist doelman Janssens de tweede treffer van FC Binnenmaas te voorkomen.Ook een kopbal van Rik Schouten scheerde over de kruising na een voorzet van Charlie de Graaf. Maar die tweede treffer kwam er niet veel later toch. Een prachtige steekbal met de buitenkant voet gegeven door Finn v.d. Bom op Daan Leggedoor was de opmaat hiervoor. De inzet van Daan kon nog gekeerd worden door doelman Janssens maar de rebound werd een prooi voor de mee opgekomen Charlie de Graaf. Met zijn chocolade been kegelde hij de bal via de onderkant van de lat binnen en de overvolle tribune explodeerde van vreugde: 2-0. FC IJsselmonde kon hier maar heel weinig tegenover zetten want de verdediging van FC Binnenmaas stond weer als een huis. Doelman Thijs Botterhuis had heel de eerste helft buiten wat terugspeelballen niets te doen gehad. En zo ging de thuisclub met een geruststellende voorsprong de rust in en was er in de bomvolle kantine en op het terras al lichtelijk sprake van een klein feestje.

Direct na de rust volgden de aanvallen zich weer in rap tempo op. Want na twee minuten vond Daan Leggedoor met een voorzet Rik Schouten voor de goal. Zijn harde inzet vloog net voorlangs de  goal. Na wat halve kansen was het na een kwartier weer Daan Leggedoor die een prima voorzet gaf. Junior van Esch kon door een knappe kopbal net onder de lat zijn tweede van de middag maken: 3-0. Twee minuutjes later was het weer Daan Leggedoor die de aangever was van de volgende goal. Na een steekbal passeerde Daan de keeper maar werd de hoek te lastig om hem zelf binnen te schieten. Niet zelfzuchtig zocht Daan naar een betere optie en vond die bij de inkomende Kris van Efferen. Kris schoot de bal beheerst in de korte hoek en vierde zijn goal uiteraard met de fanatieke aanhang onder het scorebord. Daarna kon de staf met een gerust alle spelers wedstrijd minuten geven en bleef de energie ook hoog in het aanvalsspel van FC Binnenmaas. Na 72 minuten vond de ingevallen Steve van Puffelen de diepgaande Rik Schouten met een perfecte vrije trap. Rik kopte de bal net voor de uitstormende keeper Janssens in de goal: 5-0. Na de botsing in dit duel konden keeper en Rik na een blessurebehandeling gelukkig hun wedstrijd uitspelen. In minuut 83 vonden de ingevallen Sidney Korver en Rik Schouten elkaar in een mooie combinatie. Ook Rik kon hierna zijn tweede van de middag maken: 6-0. De kers op de taart werd gemaakt door de man van de wedstrijd Daan Leggedoor. Steve van Puffelen vond na een mooie aanval op de achterlijn de inkomende topscorer van FC Binnenmaas die ook nu weer zijn goaltje meepikte. En zo stond er een dikverdiende 7-0 op het scorebord en hoefde scheidsrechter van Egmond er geen tijd meer bij te trekken om het feest los te laten barsten.

Een schitterend spandoek van de supportersgroep DLZ werd onthuld en iedereen vierde het feestje mee. Na de officiële huldiging namens de KNVB met de gebruikelijke medailles werden staf en spelers door huisDJ Ben v.d. Bom een voor een in het zonnetje gezet en naar het “bordes” op de tribune geleid waar hoofdsponsor Marcus Reedijk en oud aanvoerder Johnnie Mayers de welverdiende schaal uitreikten. Hierna barstte het feest pas echt goed los en zorgden DJ Patriz op het terras en DJ Melvin in de kantine voor een schitterende sfeer wat tot in de late uurtjes duurde. En zo is FC Binnenmaas weer terug waar het zo graag wil zijn in de tweede klasse. Voor volgend seizoen een schitterende uitdaging met een bijna zelfde spelersgroep waarin de club en Sander Fakkel graag zouden zien dat er weer talenten doorbreken in het vlaggenschip aan de Lange Weide. Ook hopen we dat Dennis Outermans na zijn zware blessure weer kan aanhaken en dat Ricky Bokhoven zijn herstel goed verloopt en zijn bijdrage naast het veld en hopelijk ook nog op het veld van dezelfde waarde kan zijn als dit seizoen.

Langs deze weg nogmaals spelers, staf, bestuur en supporters van harte gefeliciteerd met dit dikverdiende kampioenschap en op naar weer een mooi nieuw seizoen. Volgende week speelt FC Binnenmaas zijn een na laatste wedstrijd van het seizoen uit bij FC Charlois. Aanvang 14.30 uur. De laatste wedstrijd van het seizoen wordt thuis gespeeld op 25 mei tegen Lekkerkerk, aanvang 14.30 uur.