Forse nederlaag Korbatjo

Zaterdag 11 mei stond de koppositie in de 2e klasse K op het spel. Korbatjo ontving thuis Thor uit Rotterdam. Het tweede team van Korbatjo had laten zien hoe de punten in huis te houden na een 12-11 overwinning op Merwede 4. Vooraf was Korbatjo gewaarschuwd voor het achterverdedigen van de tegenstander en werd iedereen op scherp gezet.

In de eerste helft kwam daar echter niets van terecht. Zowel aanvallend als verdedigend ontbrak de scherpte. Doelpunten werden gemakkelijk weggegeven en zelf wist Korbatjo maar twee keer te scoren. Gevolg was een 2-8 achterstand bij de rust.

In de rust probeerde trainer Marcel le Pair met een aantal tactische aanpassingen het tij nog te keren. Verdedigend zat het wel iets beter in elkaar maar aanvallend bleef Korbatjo te veel kansen missen, waaronder 3 strafworpen. Dat leidde tot een 7-16 achterstand met nog 10 minuten op de klok. De laatste drie doelpunten waren voor Korbatjo, maar de eindstand van 10-16 zei genoeg over de wedstrijd.

Over twee weken treffen beide ploegen elkaar in Rotterdam. Dan zal Korbatjo uit een ander vaatje moeten tappen om punten mee naar huis te nemen.

Doelpuntenmakers: Carlo van Veen (3x), Luuk de Ruiter (2x), Anouk van der Kraan, Alex de Reus, Chaim Reedijk, Anne van Nes, Ruby Vermaas (1x)