Heinenoord herpakt kop positie en heeft titel in eigen hand

6 Min Read

Met de 3 – 1 nederlaag van 9 december j.l. nog vers in het geheugen, wilde de formatie van coach Ralph Kalkman uiteraard revanche nemen en dat is heel goed gelukt. De man van de hattrick van de heenwedstrijd, Aron Wattel, werd deze middag volledig aan banden gelegd door Sandin Avdic en Davy Kaptein.

Al in de 4e minuut bereikte de voorzet van Ramy Salem de meegekomen Marlon Slabbekoorn, die uithaalde, maar dit keer de bal een prooi was voor doelman Tygo de Bruyn.
De even later genomen poging van Ramy Salem was hard , maar naast.
Het antwoord van de Zeeuwen kwam na een kwartier spelen, toen Beaudoin Haeck, die een vrije trap kreeg te nemen op een gevaarlijke plek, echter zijn pegel ging naast.
Na 20 minuten spelen werd een forse overtreding gemaakt op Dejan de Feiter, maar in de ogen van scheidsrechter Stef Bogers uit Budel niet, dus ging het spel gewoon door en omdat ook Angelo Spanjaart zijn doel had verlaten, was het de kans voor Aron Wattel zijn ploeg op voorsprong te zetten, echter de grote man van de hattrick faalde dit keer en schoot naast het verlaten doel.
Toch putte de ploeg van Cees Houtepen moed uit de mislukte aktie, want er was een uitstekende ingreep van Sandin Avdic voor nodig om de gevaarlijke Robbie Sturm af te stoppen.
Vervolgens werd Jordy Sinke aangespeeld, die vrij baan had richting Heinenoorddoel, echter Davy Kaptein zette de sprint in en was op tijd om dit gevaar te keren en hij maakte zich terecht boos op een paar van zijn medespelers, die blijkbaar de situatie niet door hadden  en zo maar tegen een 2 – 0  achterstand hadden kunnen kijken.
Vervolgen maaide Jordy Sinke volledig over de bal heen en was wederom een fraaie ingreep van Davy Kaptein op Robbie Sturm nodig om de Nul te houden.
In de 38e minuut zorgde Ramy Salem voor de openingstreffer, toen hij er op links vandoor ging en op een gegeven moment zo verwoestend uithaalde, dat de Zeeuwse sluitpost nog wel een poging deed, echter de bal als een raket langs zijn vingertoppen vloog en dat betekende 1 – 0.
Drie minuten later werd Marlon Slabbekoorn aangespeeld, stuurde zoals gewoonlijk enkele tegenstanders het bos in een schoot beheerst de bal achter de verbouwereerde Zeeuwse sluitpost en dat betekende 2 – 0 wat tevens de ruststand was.

Het tweede bedrijf begon met een uitstekende ingreep van Andrew van Tiggelen op de ingevallen Thomas Wattel.
Na een lange rush van Ramy Salem , die uiteindelijk werd gestuit door Jeffrey Koets kregen de Zeeuwen een vrije trap te nemen.
Alex Jobse belastte zich er mee en schoot maar net naast.
In de 50e minuut was het wederom Ramy Salem , die werd aangespeeld en op het vijandelijke doel af ging, keeper Tygo de Bruyn zijn doel uitlokte en met een beheerst lobje
3 -0 op het scorebord bracht.
Enkele minuten later probeerde Aron Wattel met een verwoede poging iets aan de stand te veranderen, maar Andrew van Tiggelen was op tijd ter plekke en ontnam hem de kans met een uitstekende ingreep.
Na ruim een kwartier in de tweede helft werd Jesper Kusters op de rand van de zestien aangespeeld, bedacht zich geen moment, haalde uit en dat betekende  4 – 0.
Toen vond coach Ralph Kalkman het tijd om enkele wissels in te brengen en verlieten Dejan de Feiter en Samet Dag het veld en maakten plaats voor Austen Zwaal en Donny Navajas Sanchez.
Een schitterende voorzet op maat van Sanzio Dieterich had een beter lot verdiend, edoch er was niemand op de juiste plaats om af te ronden.
Nadat Andrew van Tiggelen en Marlon Slabbekoorn plaats hadden gemaakt voor Nickelson Josepha en Enrico Elderhorst en later Davy Kaptein voor Anthal v.d. Berg kwamen er tal van kansen om de score op te voeren.
Sommigen wilden het te mooi doen of te nonchalant, het maakte allemaal niet zoveel uit en tenslotte bepaalde Sanzio Dieterich in de laatste minuut de eindstand op 5 – 0.

Al met al een schitterende overwinning op deze mooie zaterdag en door het verlies van MZC “11 heroverde Heinenoord weer de koppositie met 2 punten voorsprong.

a.s. zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen 2023 – 2024 tegen Walcheren in Vlissingen en heeft De Noord ALLES in eigen hand om kampioen te worden en onze eigen Ralph Kalkman een mooi afscheid te bezorgen.