NSVV verliest van Spijkenisse

Foto Cindy Vos

Na twee vrije weken mocht NSVV op deze prachtige zomerdag aantreden tegen Spijkenisse voor het slot van de competitie. Voorafgaand aan deze wedstrijd hadden beide teams de punten nog hard nodig, Spijkenisse strijdt tenslotte nog voor een periodetitel en NSVV voor directe handhaving. In de 12e minuut kwam NSVV op 0 – 1 voorsprong, maar in de tweede helft wist Spijkenisse vier keer het net te vinden waarvan de laatste twee doelpunten in de slotminuten vielen.

Met een groot aantal NSVV-supporters langs de lijn werd er om 14.45 uur afgetrapt voor de wedstrijd. NSVV begon goed aan de wedstrijd wat een aantal voorzetten opleverden, maar groot gevaar kwam hier niet uit voort tot de 12e minuut. NSVV kwam goed voetballend door de verdediging van Spijkenisse en via de voet van Jasper Huisman kwam de bal terecht bij Mitchel Louwerens, die geen moment twijfelde en de bal direct uit de lucht tegen de touwen schoot. Spijkenisse voerde hierna het tempo op wat veel balbezit opleverde voor hen maar weinig echt grote kansen. Met een 0 – 1 stand zochten beide teams de kleedkamer op voor wat verkoeling.

In de tweede helft schoot Spijkenisse uit de startblokken en stond NSVV met zijn rug tegen de muur. In de 62e minuut werd een voorzet vanaf de rechterkant geblokt door Michael Ouwens, waarbij de bal via zijn lichaam tegen zijn arm kwam. Scheidsrechter Duarte was onverbiddelijk en wees naar de penaltystip. Aanvoerder Julien Gret benutte deze makkelijk gegeven strafschop en noteerde hiermee de 1 – 1 op het scorebord. Nog geen twee minuten later lag de bal alweer in het net na wederom een twijfelachtige beslissing. Waar alles en iedereen dacht aan een achterbal voor NSVV, werd dit een hoekschop voor Spijkenisse waaruit wederom Julien Gret de bal bij de eerste paal hard binnen wist te koppen. NSVV zette hierna direct aan om de gelijkmaker te forceren wat een gevaarlijke momenten opleverden via de buitenspelers Mitchel Louwerens en Jasper Huisman. Met nog 20 minuten te spelen kwamen Finn Langerak en Wessel van Haren in het veld waarbij NSVV volop de aanval ging spelen. Na een overtreding op Wessel van Haren net buiten het zestienmetergebied legde Jeroen Voshart aan voor de vrije trap. Met een mooie krul stuurde Jeroen de bal naar de verste bovenhoek, maar de keeper van Spijkenisse wist met een katachtige reflex de bal nog net tegen de paal te tikken. Door de alles of niets speelwijze gaf NSVV in de laatste 10 minuten ook veel ruimte in verdedigend opzicht weg wat in de 90e en 93e minuut de 3 – 1 en 4 – 1 voor Spijkenisse opleverde.

Met nog 2 wedstrijden te gaan staat NSVV op de 8e plek met 32 punten. Voor directe handhaving heeft NSVV aan één punt uit deze wedstrijden voldoende om ook volgend jaar uit te komen in de eerste klasse. Komende zaterdag wacht Sparta AV, die in hetzelfde schuitje zit als NSVV. Dit beloofd dus een mooie wedstrijd te worden waarbij voor beide ploegen veel op het spel staat.