D66 Hoeksche Waard pleit voor alle zondagen open en komt met een amendement

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

In de raadscyclus van mei wordt de adviesnota ‘Rust en activiteiten op zondag’ besproken. Naar verwachting neemt de Raad dan het langverwachte besluit over het openstellen van winkels en organiseren van evenementen op zondag.  

Het college stelt, in afwijking van het advies van het inwonersforum, een ingewikkelde regeling voor. In het voorstel mogen sommige winkels wel open op zondag en andere niet. Er zijn beperkingen voor bepaalde dorpen en voor bepaalde soorten winkels. D66 is zeer kritisch over de manier waarop het college dit vraagstuk afhandelt: ‘Het voorstel is veel te complex door alle mitsen en maren. De een mag wel open, een ander 500 meter verderop weer niet, tenzij men in het dorp heeft besloten dat het wel mag, maar dan weer alleen de supermarkt of toch juist die weer niet’ aldus Coen Raijer, fractievoorzitter. Hij vervolgt: ‘We vinden het ook niet eerlijk dat er zo weinig gehoor gegeven wordt aan het advies van het inwonerspanel. Zij hebben veel tijd en energie gestoken in het meedenken over dit onderwerp en dat legt het college voor het grootste deel naast zich neer. ’

Het standpunt van D66 is altijd helder geweest; D66 laat iedereen vrij maar niemand vallen en ondernemers moeten zelf bepalen of zij hun winkel opendoen op zondag. Daarnaast hecht D66 aan goed bestuur en daar voldoet dit collegevoorstel niet aan. D66 zal met een amendement komen voor opening op zondag van 12.00  tot 17.00 uur . Zij rekent daarbij op steun van collegepartij VVD die in haar verkiezingsprogramma hetzelfde uitgangspunt heeft opgeschreven.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren