Echtpaar Berkhout-Borsten uit Westmaas viert diamanten jubileum

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Jeffrey Groeneweg (Qphoto).

Het was op 21 mei 60 jaar geleden dat meneer D.H. Berkhout (83) en mevrouw G.J. Berkhout-Borsten (82) uit Westmaas in het huwelijksbootje stapten. Wethouder Adriaan van der Wulp ging gisterenmiddag langs met een mooie bos bloemen. Hij feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met dit diamanten jubileum.

Beide echtelieden zijn geboren in Rotterdam. Na hun huwelijk hebben ze 4 jaar in Rotterdam gewoond, voordat ze naar de Hoeksche Waard verhuisden. Ze wonen nu al 56 jaar op hetzelfde adres. Het echtpaar heeft 1 dochter, die in Strijen woont, en 2 kleinkinderen (21 en 24).

Meneer heeft gewerkt bij het Taleninstituut Nederland in Rotterdam en bij de provincie Zuid-Holland. Daar was hij verantwoordelijk voor de financiële controle en de begroting, ook voor gemeenten. Mevrouw heeft als telefoniste en receptioniste op kantoor gewerkt.

Sportieve 80’ers

Hij liep vroeger marathons en was als vrijwilliger actief in de volleybalwereld. 55 jaar geleden was hij de medeoprichter van de volleybalclub in Westmaas. Bij deze vereniging was hij onder andere teamleider, scheidsrechter en bestuurslid (penningmeester). Hij puzzelt nog steeds graag. Zijn vrouw bracht voor Tafeltje Dekje, afgiftepunt Puttershoek, maaltijden rond. Dat deed ze vooral bij ouderen in Westmaas, Mijnsheerenland en omstreken. Ze heeft gekorfbald in Westmaas en getennist. Nog steeds tennist ze met een clubje dames.

Koninklijk onderscheiden

Meneer is al 35 jaar penningmeester bij Dierenopvangcentrum De Dierenstee. Ongeveer 5 jaar geleden ontving hij een Koninklijke onderscheiding voor zijn inzet. De burgemeester belde hem toen hij op vakantie was. De onderscheiding werd na zijn vakantie uitgereikt in het dierenasiel.

Hun geheim van een goed huwelijk is ‘elkaar de ruimte geven’.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren