Echtpaar Goudzwaard-Fontijn uit Numansdorp viert diamanten jubileum

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Elizabeth Heijblom (Heijblom fotografie).

Het was gisteren, 26 mei, 60 jaar geleden dat meneer A.C. Goudzwaard (84) en mevrouw H. Goudzwaard-Fontijn (83) uit Numansdorp elkaar het jawoord gaven. Wethouder Adriaan van der Wulp ging vanochtend langs met een mooie bos bloemen. Hij feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met dit diamanten jubileum.

Meneer is geboren in Rotterdam (Hillegersberg) en mevrouw in Friesland (Lemmer), als schipperskind. Ze hebben elkaar op de Coolsingel in Rotterdam ontmoet. Daarna gingen ze ieder hun eigen weg. Later belden ze elkaar, maar dat was in die tijd zonder mobiele telefoontjes nog niet zo makkelijk. Na hun huwelijk woonde het echtpaar eerst in bij zijn ouders in Rotterdam. Ze verhuisden naar Duisburg (Ruhrort) en Maassluis en wonen vanaf 1974 in Numansdorp. Ze hebben 2 zonen en 3 kleinkinderen (5, 22 en 24 jaar).

Veel vrijwilligerswerk gedaan
Meneer heeft gewerkt op een scheepvaartkantoor en mevrouw in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en in een kindertehuis. Na zijn pensionering was hij vrijwilliger bij het EIC Mainport Rotterdam, een educatief informatiecentrum dat zich richt op de Rotterdamse haven. Ook was hij vrijwilliger bij de Wereldhavendagen. Mevrouw is 24 jaar actief geweest bij de scouting, eerst bij Scouting Driestromengroep Numansdorp. Later werd zij voorlichter in de regio Oude Maas en had zij landelijk contacten. Zij heeft in 1994 de Europese Jamboree meegemaakt en een jaar later, in 1995, de Wereld Jamboree (World Scout Jamboree). Zij speelde een belangrijke rol bij het mogelijk maken van deze Nederlandse Jamborees.

Varen prominente plek in hun leven
Als dochter van een schipper en gezien zijn werk op een scheepvaartkantoor hebben ze allebei iets met schepen. Het varen nam altijd een prominente plaats in hun leven in. Ze hebben veel gereisd en cruises gemaakt, van Spitsbergen tot Zuid-Afrika en van Alaska tot Antarctica.

Hun geheim van een goed huwelijk? Niet te moeilijk doen. Horen, zien en zwijgen! In juli geven ze een feest voor familie en vrienden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren