Fortuna Be Quick wint nacompetitie wedstrijd bij REMO 1

Afgelopen dinsdag (28 mei 2024) schudde Fortuna Be Quick alle perikelen van de laatste moeizame periode van zich af. In Den Haag werd REMO in de eerste ronde van de Nacompetitie na een tijdrovende, filerijke, busreis verdiend met 2-3 verslagen.

Dientengevolge staat zaterdag a.s. in Zegveld de tweede ronde op het programma tegen Sport Is Vreugde En Ontspanning ‘60. De Haagse gastheren misten al na vier minuten een enorme kans op een voorsprong toen Ibi Soliman na een assist van Wim Ledder voor een leeg doel naast schoot. Aan de overzijde was de ploeg van trainer Pascal Hoek halverwege de eerste helft doeltreffender toen  de voor de geblesseerde Thimo Herrewijnen ingevallen Dylan de Vroed op aangeven van Sander van der Giesen slordig verdedigingswerk van REMO afstrafte: 0-1.

Na de thee bleef Fortuna Be Quick de spreekwoordelijke lakens uitdelen en verdubbelde de score in de 50ste minuut. Een hoekschop van Jordy Fakkel werd door Dylan de Vroed hard in het REMO- doel gekopt: 0-2. Vijf minuten later stopte doelman Giel Alberto diezelfde Dylan de Vroed onreglementair af en maakte Jordy Fakkel er vanaf de penaltystip zelfs 0-3 van. In de 63ste minuut deed REMO iets terug via Taylor Schotte: 1-3. Met nog een kwartier op de klok moesten de Hagenaars met tien man verder toen Omar Charif Ahoniak na een overtreding op Darwyn Pennock met rood moest inrukken. De Hofstadbewoners probeerden nog van alles, maar verder dan een aansluitingstreffer van Ibi Soliman in de 85ste minuut lieten doelman Bryan Huijzers en zijn verdedigers het in de stromende regen niet komen: 2-3.

Basis: Bryan Huijzers, Darwyn Pennock, Ricardo Hoogwerf, Wouter Bijl, Nick van Prooijen (75’ Jesse Colijn), Nardo Tol, Jordy Fakkel (65’ Thomas van Peperstraten), Sander van der Giesen,  Jacco Vink, Indy Reedijk, Thimo Herrewijnen (20’ Dylan de Vroed). Wissels: Kevin Poldervaart, Mark van Gilst, Lennard Munne, Thomas van Peperstraten, Nils van Prooijen, Dylan de Vroed en Jesse Colijn