Fortuna Be Quick uitgeschakeld in de nacompetitie

Foto Sander Schilperoort

Afgelopen zaterdag is het Fortuna Be Quick niet gelukt om de finaleronde van de nacompetitie te halen. In het verre Zegveld, gelegen in het “Groene Hart”, werd op een allesbehalve groene, 12 jaar oude, kunstmat met 3-2 verloren van het plaatselijke (Sport Is Vreugde En Ontspanning) Siveo ‘60.

In het begin van de partij was namens de thuisclub Teun Vroege gevaarlijk en zocht namens de Fusieclub Indy Reedijk het doel van Siveo ‘60 te hoog. Deze aanvallende intenties van beide ploegen ebden al weer snel weg en het spel verplaatste zich voornamelijk naar het middenveld. Halverwege de eerste helft kwam de formatie van trainer Pascal Hoek op voorsprong toen Jacco Vink voorbereidend werk van Jordy Fakkel koelbloedig afrondde: 0-1. In de slotfase van de eerste helft smoorde een inzet van Dylan de Vroed in een hoopje rubberkorrels, zodat het bij die tussenstand bleef.

Na de onderbreking kwam er tussen de 56ste en 62ste minuut zand in de motor van Fortuna Be Quick en verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon. Jasper de Kruijf, Sjoerd Blonk en Gerwin Verlaan lieten doelman Bryan Huijzers gedurende die periode kansloos: 3-1. Drie minuten later bezorgde aan de overzijde Dylan de Vroed de bal knap bij Jacco Vink, die vervolgens met een fraaie volley Siveo- doelman Erik Steng passeerde: 3-2. De bezoekers lieten noodgedwongen in verdedigend opzicht wat meer ruimte vallen, maar de gastheren wisten die verder niet te benutten.