Echtpaar Dijkstra-van der Hoeven uit Oud-Beijerland viert diamanten jubileum

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Echtpaar Dijkstra-van der Hoeven - Foto Arie Kievit

Het is vandaag 60 jaar geleden dat meneer P. Dijkstra (83 jaar) en mevrouw W.B.H. Dijkstra-van der Hoeven (79 jaar) uit Oud-Beijerland in het huwelijksbootje stapten. Wethouder Adriaan van der Wulp ging vanmiddag langs met een mooie bos bloemen. Hij feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met dit diamanten jubileum. 

Meneer is geboren in Zwaagwesteinde (Friesland) en mevrouw in Oud-Beijerland. Meneer en mevrouw hebben elkaar op een mistige Sinterklaasavond ontmoet, op de Molendijk in Oud-Beijerland. Hij vroeg of hij haar mocht wegbrengen. Dat vond ze goed en zo kregen ze verkering en kwam het tot een huwelijk.

Sinds hun hun huwelijk wonen ze in Oud-Beijerland. Ze hebben 3 dochters en 4 kleinkinderen.

Eerste vrouwelijke postbode in de Hoeksche Waard
Mevrouw was de eerste vrouwelijke postbode in de Hoeksche Waard. Een maand nadat zij bij de PTT ging werken, ging haar man daar ook aan de slag. Hij heeft hier zijn verdere werkzame leven in verschillende functies gewerkt.

Hij is een postduivenliefhebber. Na ze jaren zelf te hebben gehad, gaat hij nu al jaren mee als convoyeur op het duiventransport. Hij zorgt voor de duiven totdat ze worden losgelaten. Verder houdt hij van voetbal. Zij heeft lange tijd geturnd, toneelgespeeld en is al ruim 60 jaar lid van Hoekschewaards Operakoor Euphonia. Ook houdt zij van lezen en speelt ze graag woordspelletjes. Ze fietsen graag samen en gaan tweemaal per week naar de sportschool.

Hun geheim van een goed huwelijk? Elkaar de ruimte geven om eigen dingen en hobby’s te doen en daarnaast samen activiteiten ondernemen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren