Drie keer jubileum bij HW Vokaal

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto HW Vokaal

50 jaar

HW Vokaal viert in het komende seizoen haar gouden jubileum. Dit zangkoor is in 1974 gestart als jongerenkoor Jedid-Jah. Bij het 40-jarig bestaan zijn de naam en het repertoire van dit gemengd koor veranderd in HW VOKAAL.

50 jaar

In oktober 2023 vierde de dirigent van het koor, Hans Matla, zijn 50-jarig dirigentenjubileum met een bijzonder feestelijk concert waar enkele van zijn koren, bevriende solisten en een symfonieorkest aan hebben meegewerkt. Twee meewerkende koren waren al eerder gewend om samen te werken: Corda Vocale uit Den Haag (voorzitter Klaas Tigelaar, hier ook wel bekend) en HW VOKAAL uit Oud-Beijerland.

20 jaar

Hans Matla kwam in 2004 naar Oud-Beijerland om dirigent te worden van dit koor. Toen repeterende in de Thomaskerk en met jaarlijks diverse kerkelijke bijdragen. Hans Matla wist het koor op een breder spoor te zetten en de kwaliteit te verbeteren. Dit leidde o.a. tot gedenkwaardige eigen concerten. Het koor ging onder leiding van de dirigent met z’n tijd mee en de leden maakten daardoor kennis met verschillende kanten van de koormuziek en van de koorconcerten. Met als een van de hoogtepunten de medewerking aan de grote Jerusalem Passion in o.a. de Doelen en de Laurenskerk in Rotterdam.

Dit jaar is het 20 jaar dat Hans aan HW VOKAAL is verbonden. Het waren 20 intensieve, creatieve, bewogen en vooral fijne jaren waarin koor en dirigent elkaar bijzonder goed zijn gaan aanvoelen, waardoor het koor bruist van energie en ambitie. Dat zal zeker ook tot uiting komen in het komende jubileumconcert van het koor, op 26 januari 2025.

ZING VOOR JEZELF MET KWALITEIT VANUIT PLEZIER.

De koorleden weten inmiddels maar al te goed wat het motto is van deze dirigent: zingen doe je op de eerste plaats voor jezelf. Met vooropgesteld het plezier ervan te beleven, om zo samen beter te worden. Niet vanuit theorie, maar vanuit de gedeelde passie. Koor en dirigent zijn ongeveer tegelijk met hun activiteiten gestart, nu 50 jaar geleden. Daarvan hebben koor en dirigent elkaar 20 jaar geleden gevonden en hopen nog lang van elkaars diensten, maar vooral van elkaars passie te genieten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren