Gezond(er) leven is écht niet moeilijk

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Jochem Gouweloos en Janna Carsjens van Team Gezond - Foto PR
Het is een kwestie van doen. Maar waar en hoe begin je? Met de start van Team Gezond in ‘s-Gravendeel is de oplossing voorhanden én bereikbaar voor iedereen.

Huisarts en orthomoleculair therapeut Jochem Gouweloos ziet in zijn huisartsenpraktijk in ’s-Gravendeel een forse toename aan chronische ziekten en klachten. Recent in het nieuws was er volop aandacht voor de zorgelijke stijging van prediabetes. En net als bij prediabetes zijn veel oorzaken van klachten terug te herleiden naar een niet-optimale leefstijl.
Jochem: ‘De toename van (chronische) klachten en daarmee ook de stijgende kosten én druk op de zorg vereisen een andere blik op gezondheid. Om die reden ben ik samen met leefstijltherapeut Janna Carsjens gestart met Team Gezond. Onze werkwijze is een aanvulling op de reguliere zorg. Kortgezegd gaat het over het oplossen -en voorkomen- van klachten door gezondheid in de basis te verbeteren met leefstijl, beweging en voeding.’
Door mensen zelf de regie op gezondheid te geven en ingewikkelde materie toegankelijk en begrijpelijk te maken, ziet Team Gezond significante verbetering van klachten zoals overgewicht, (pre)diabetes, maag-, darm- en hormonale klachten. Ook bij vermoeidheidsklachten en aan stress en burn-out gerelateerde klachten is het mogelijk om verandering en verbetering te realiseren.
Gratis beweegles
Leefstijltherapeut Janna vertelt enthousiast: ‘Het begint met beginnen. Eén van onze initiatieven is het letterlijk (en fysiek!) in beweging brengen van mensen. Dit doen we door elke dinsdag en donderdag (buiten) beweeglessen te organiseren. Een laagdrempelige manier om (weer) te starten met bewegen. Geschikt voor iedereen en alle niveaus. De eerste les is altijd gratis en je zit nergens aan vast.’
Meer weten over Team Gezond of meedoen met een beweegles? Kijk op www.teamgezond.nl.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren