Aanbod personenalarmering in de Hoeksche Waard uitgebreid, ook onderweg is er nu altijd hulp dichtbij

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
SPHW heeft aanbod personenalarming uitgebreid ook onderweg is er nu altijd hulp dichtbij - Foto SPHW

Ruim 600 inwoners van de Hoeksche Waard maken al gebruik van personenalarmering van Stichting Personenalarmering Hoeksche Waard (SPHW). Klanten krijgen een alarmzender naar keuze, waarmee ze vanuit huis dag en nacht contact kunnen leggen met de alarmcentrale of een mantelzorger (dat is afhankelijk van het type abonnement). Vanaf maart van dit jaar is de service van SPHW uitgebreid. Klanten kunnen nu ook buitenshuis in geval van nood contact maken met de alarmcentrale waarna, indien nodig, een mantelzorger ingeschakeld wordt om de klant te helpen.

Ivonne van der Plas (teammanager SPHW): “Wij zijn blij dat we nu ook mobiele alarmering aanbieden aan onze klanten. Daarmee geven we hen niet alleen een gevoel van veiligheid in huis, maar ook als ze bijvoorbeeld boodschappen doen, een wandeling maken of ergens op bezoek zijn. We merken dat familie van onze klanten ook meer gerust is door de uitbreiding van dit aanbod. Het is voor hen fijn om te weten dat hulp altijd nabij is als iemand het nodig heeft.”

Hoe werkt het?

Klanten van SPHW krijgen een alarmzender naar keuze. Met deze alarmzender kan er dag en nacht contact gelegd worden met de alarmcentrale: thuis en nu dus ook onderweg. Mocht iemand vallen en hulp nodig hebben of om een andere reden snel zorg nodig hebben, dan drukt de klant op de knop. Via een app kan de locatie door de mantelzorgers en professionals ingezien worden en is er direct een spreekluister verbinding met de alarmcentrale.  Dan wordt, afhankelijk van het abonnement, één van de familieleden (mantelzorgers) of professionele hulp ingeschakeld.

In SPHW werken zorgorganisaties Alerimus, Heemzicht, Zorgwaard, Buurtzorg en Careyn samen. De professionele hulp wordt overdag gegeven door één van de lokale wijkteams. ’s Avonds en ’s nachts werken we, met ons vaste team van deskundige professionals, vanuit onze locatie in Klaaswaal. Van daaruit kunnen we binnen een half uur overal in de Hoeksche Waard zijn. Iedereen kan bij SPHW alarmering aanvragen. Een inwoner van de Hoeksche Waard hoeft geen zorg te hebben van één van de aangesloten zorgorganisaties.

Inzicht in waar iemand is en uitbreiding met verschillende modules

Met mobiele alarmering is altijd inzichtelijk waar iemand zich bevindt. Dit geeft partners en familie van mensen met dementie bijvoorbeeld een gerust gevoel, want zo kan men via de app zien waar iemand is. De mobiele alarmering kan, in overleg met professionals en/of mantelzorgers, ook uitgebreid worden met andere modules. Zo kan er met een speciale module bijvoorbeeld een beeld gevormd worden van het dagritme van een klant, zodat hierop zorgmomenten afgestemd kunnen worden.

 

Wilt u gratis kennismaken met onze alarmering? Dat kan.

Via de SlimoTheek van Bibliotheek Hoeksche Waard kunt u 6 weken onze alarmering gratis lenen. U kunt dan op een laagdrempelige manier kennismaken met ons systeem en ervaren of het iets voor u is. Bent u enthousiast? Dan kunt u na de leenperiode overgaan tot een definitieve aansluiting.

 

Meer informatie

SPHW werkt met een maandabonnement. Heeft u hierin interesse of wilt u meer weten, kijk op www.sphw.nl . Voor vragen kunt u het contactformulier op de website invullen of contact opnemen met

SPHW (078- 303 289 63 / [email protected]).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren