Derde editie van de Mini-MUN op de Willem van Oranje

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto de Willem

Oud-Beijerland – Op donderdag 27 juni 2024 wordt de derde editie van Mini-MUN gehouden op CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland. Dit evenement is bedoeld om de derde klassen van het tweetalig onderwijs (tto) voor te bereiden op Model United Nations Oud-Beijerland (MUNO) dat op 26, 27 en 28 november 2024 plaatsvindt.

Tijdens MUNO gaan leerlingen uit binnen- en buitenland als vertegenwoordigers van de lidstaten van de Verenigde Naties in debat met elkaar. In deze debatten worden actuele wereldproblemen besproken en ‘opgelost’. Door deel te nemen aan dit evenement verbreden leerlingen hun kennis vanuit verschillende standpunten, verbeteren ze hun Engelse spreekvaardigheid en leren ze hun argumenten goed te onderbouwen door middel van debatvaardigheden.

Mini-MUN is een activiteit voor de derdejaars leerlingen van CSG Willem van Oranje, die in 2024 voor het eerst deelnemen aan MUNO. Tijdens Mini-MUN gaan de leerlingen ook debatteren met elkaar, slechts op kleinere schaal en zonder het formele kledingvoorschrift dat tijdens MUNO gehanteerd wordt. Op deze manier krijgen leerlingen een beeld bij het evenement en weten ze welke voorbereidingen zij moeten treffen voordat MUNO officieel begint. Hiernaast vormt Mini-MUN een basis voor de spreekvaardigheid, de debatvaardigheden en de kennis voor wanneer MUNO zal plaatsvinden. De organisatie en uitvoering van zowel Mini-MUN als MUNO worden voor het overgrote deel geregeld door tto-leerlingen uit de bovenbouw.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren