Onderzoek naar huisvesting gemeentehuis van de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Het gemeentehuis van de gemeente Hoeksche Waard

Sinds de samenvoeging van vijf gemeenten naar één gemeente Hoeksche Waard, werken de ambtenaren en het gemeentebestuur in twee van de voormalige gemeentehuizen. Deze gebouwen zijn niet toekomstbestendig. Daarom stelt het college aan de raad voor om te starten met een onderzoek naar toekomstbestendige huisvesting: het huis van Hoeksche Waard. Een plek waarin de inwoners zich herkennen en waar zij zich welkom voelen. Daar waar inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar kunnen ontmoeten. Een huis van waaruit de gemeente bestuurd wordt en waar mensen contact kunnen leggen met ambtenaren, college- en gemeenteraadsleden.

Het college stelt voor om onderzoek te doen naar meerdere varianten van dit huis. Een van de varianten is het grondig renoveren van de huidige locaties. Of het huis wordt nieuw gebouwd. Dat kan op één van de huidige locaties of op een andere locatie. In dit onderzoek wil het college vragen aan organisaties, waarmee de gemeente samenwerkt, of zij ook gebruik willen maken van dit huis. Op die manier kunnen de kosten verdeeld worden. Wat vindt de raad van dit onderzoek? En waaraan vindt de raad dat het huis van Hoeksche Waard moet voldoen?

Dit en meer staat dinsdagavond 2 juli op de agenda van de raad tijdens de oordeelvormende vergaderingen. Welkom!

De complete agenda’s en stukken voor deze vergaderingen vindt u op de pagina met de vergaderingen. Klik op datum 2 juli 2024.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren