Echtpaar Van der Kolk-Baars uit ’s-Gravendeel viert diamanten jubileum

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Elizabeth Heijblom (Heijblom fotografie)

Het was op dinsdag 2 juli 60 jaar geleden dat meneer J. van der Kolk (86) en mevrouw G. van Kolk-Baars (80) uit ‘s-Gravendeel in het huwelijksbootje stapten. Wethouder Adriaan van der Wulp ging zaterdagochtend 6 juli  langs met een mooie bos bloemen. Hij feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met dit diamanten jubileum. 

Meneer is geboren en getogen in ’s-Gravendeel en daarmee een echte ‘seuter’. Mevrouw komt uit Rhenen. Zijn zwager was schipper en haalde zijn groenten bij een groentezaak in Rhenen. De zus van meneer Van der Kolk kreeg hierdoor een hechte vriendschap met een mooie jongedame uit Rhenen. Zo heeft het echtpaar elkaar leren kennen.

Na hun huwelijk gingen ze in ’s-Gravendeel wonen. Het echtpaar heeft 3 kinderen (2 zoons en 1 dochter), 5 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.

Meneer deed 7 jaar lang met veel plezier vrijwilligerswerk voor een bejaardentehuis. Hij haalde tweemaal per week boodschappen en bracht dat rond bij de ouderen die daar woonden. Tuinieren was ook een grote hobby, maar door zijn hoge leeftijd wordt dat steeds lastiger.

Het echtpaar hield van reizen naar Duitsland en Italië. Hun mooiste reis was toch wel naar Zwitserland.

Het geheim van hun huwelijk is dat het altijd ‘gewoon goed gaat’.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren