CDA Hoeksche Waard blij met toezegging over aanpak dakloosheid

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Stichting de Overbrugging helpt mensen die zijn vastgelopen in de maatschappij door ze begeleiding en waar nodig onderdak te bieden. Samen zoeken we naar de zorg die nodig is om weer zelfstandig te functioneren. - Foto PR
Raadslid Jolanda Koning van CDA Hoeksche Waard heeft donderdag tijdens de raadsvergadering van de wethouder René Peters de toezegging gekregen dat er een plan komt om dakloosheid in de Hoeksche Waard te voorkomen. Het budget van bijna 3 miljoen euro dat voor Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang beschikbaar is blijft dan ook voor dit doel bestemd.

Jolanda Koning
Raadslid en vice-fractievoorzitter CDA Hoeksche Waard

Wethouder Peters betrekt bij het maken van de plannen ook de gemeenteraad om zoveel mogelijk oplossingen te bedenken. Koning betoogde namens haar partij dat een preventieve aanpak belangrijk is: “Wij willen dat onze inwoners die in de knel dreigen te komen niet in de kou komen te zitten. Het CDA bruist van de ideeën om in het uitvoeringsplan op te nemen. Denk aan Kamers met Kansen, Stichting JIMwerkt, de aanpak van stichting Onder de Pannen, en dan op Hoekschewaardse leest geschoeid, en een plan om tolerant om te gaan met de kostendelersnorm voor alle leeftijden die nu geldt tot 27 jaar. De aanpak zoals Stichting Onder de Pannen is ons inziens heel belangrijk omdat het ook aan de uitdaging van de ouderenzorg tegemoet komt. Maar we zijn ook heel benieuwd welke ideeën er vanuit de andere partijen komen. Samen kunnen we zo de goede dingen doen om dakloosheid te voorkomen.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren