Echtpaar Van der Linden-Roos uit Oud-Beijerland viert platina huwelijk

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Echtpaar Van der Linden-Roos uit Oud-Beijerland viert platina huwelijk - Foto Qphoto

Zondag  14 juli, was het 70 jaar geleden dat de heer P.C. van der Linden (93) en mevrouw M. van der Linden-Roos (90) elkaar het jawoord gaven. Burgemeester Erik van Heijningen feliciteerde het echtpaar vanochtend namens het gemeentebestuur met een boeket bloemen. Een platina huwelijksjubileum is natuurlijk heel bijzonder. Daarom ontving het echtpaar namens het Koningshuis een kaart.

2 luchtaanvallen in Tweede Wereldoorlog overleefd
Meneer Van der Linden is in Oud-Beijerland geboren, mevrouw Van der Linden-Roos in Heinenoord. Als puber overleefde hij in de Tweede Wereldoorlog 2 luchtaanvallen. Het is een wonder dat hij de bevrijding in 1945 nog meemaakte. Hij kan nog steeds redelijk wat verhalen over Oud-Beijerland uit die periode vertellen.

 

Ze hebben elkaar ontmoet op de dijk in Oud-Beijerland. Na hun huwelijk woonden ze ongeveer 9 jaar in Goidschalxoord. Daarna zijn ze verhuisd naar Oud-Beijerland waar ze nog steeds wonen. Het echtpaar heeft 3 kinderen, 4 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen.

 

Meneer werkte tijdens de eerste jaren van hun huwelijk als timmerman bij onder andere bouw- en aannemingsbedrijf Plomp in Heinenoord. Na het behalen van de benodigde diploma’s kreeg hij een functie bij bouw- en woningtoezicht en werkte hij bij Gemeentewerken.

 

Veel hobby’s en actief geweest als vrijwilliger
Vervelen doen ze zich niet. Meneer speelde jarenlang bariton bij Christelijke Muziekvereniging De Bazuin in Oud-Beijerland. Als er bij de vereniging verbouwd moest worden of een rommelmarkt werd georganiseerd, stond hij altijd zijn mannetje. Hij was een fanatieke knutselaar en vaak in de garage te vinden. Hij hielp zijn kinderen graag met het verbouwen van hun woningen (van tekenwerk tot timmeren). Als vrijwilliger was hij actief in het christelijk schoolbestuur en later in het bijzonder onderwijs. Hij leest nog graag een goed boek. Mevrouw houdt van handwerken en van legpuzzels. Ook is ze graag in het gezelschap van haar kleinkinderen en achterkleinkinderen en houdt ze van uit eten gaan. Tot nog niet zo lang geleden gingen ze nog graag met de caravan op vakantie.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren