Dien een aanvraag in voor de Stimuleringsregeling sport- en beweegaanbod openbare ruimte

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto VoetbalRotterdam.nl

Het is ook dit jaar mogelijk om gebruik te maken van de Stimuleringsregeling sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte. Deze regeling van de Provincie Zuid-Holland is bedoeld om sporten en bewegen in de buitenruimte te stimuleren en ondersteunt projecten die bijdragen aan het sport- en beweegaanbod in openbare ruimtes, recreatiegebieden en sportlocaties.

Diverse organisaties kunnen een aanvraag indienen, zoals gemeenten, (sport)organisaties, sport- en wijkverenigingen, zorgorganisaties, scholen en stichtingen. Creatieve ideeën zijn van harte welkom. Het belang van sport en bewegen voor onze gezondheid is de afgelopen jaren nog duidelijker geworden. De focus ligt daarom op sport en recreatief bewegen dichtbij huis.

Toekenning en besteding

De regeling biedt financiële ondersteuning voor projecten tot maximaal € 5.000. Dit kan besteed worden aan:

  • Aanpassingen in de fysieke leefomgeving en buitenruimte om sporten en bewegen mogelijk te maken.
  • Organisatie van sport- en beweegactiviteiten in de openbare ruimte, of begeleiding bij communicatie en voorlichting.

Aanvraagprocedure

Voor het indienen van een aanvraag moet er eerst advies worden ingewonnen bij Team Sportservice. Op basis van dit advies kan de aanvrager kiezen om een aanvraag in te dienen bij het subsidieportaal van de Provincie Zuid-Holland.

Aanvragen kunnen worden tot en met 14 september 2024 bij Team Sportservice. Aanvragen kunnen vervolgens tot 1 oktober 2024 worden ingediend bij de Provincie Zuid-Holland.

Organisaties worden aangemoedigd tijdig hun aanvraag in te dienen om zo snel mogelijk advies te ontvangen. Wanneer het budgetplafond bereikt is, sluit de aanvraagtermijn eerder.

Voor meer informatie en het indienen van aanvragen, ga naar Stimuleringsregeling | Budget voor sportactiviteiten in de openbare ruimte (teamsportservice.nl)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren