Echtpaar Van Erkel-van der Graaf uit Zuid-Beijerland viert diamanten jubileum

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Echtpaar Van Erkel-van der Graaf uit Zuid-Beijerland viert diamanten jubileum - Foto Casper Streefkerk

Het is vandaag 60 jaar geleden dat meneer A.F. van Erkel (85) en mevrouw K. van Erkel-van der Graaf (81) uit Zuid-Beijerland in het huwelijksbootje stapten. Wethouder Adriaan van der Wulp ging vanochtend langs met een mooie bos bloemen. Hij feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met dit diamanten jubileum.  

Allebei de echtelieden zijn geboren in Zuid-Beijerland. Ze wonen daar al hun hele leven.

Zij kenden elkaar al jaren, omdat mevrouw bij hem in de bakkerswinkel kwam. Ze hebben elkaar op Koninginnedag écht ontmoet in Het Dorpshuis. Die dag zijn ze gezellig weggeweest en het was gelijk potje aan. Het echtpaar heeft 2 kinderen (een zoon en een dochter) en 1 kleinkind.

Dag en nacht hard werken in eigen bakkerswinkel
Na enkele jaren hbs werd meneer toch bakker. In Dordrecht haalde hij op de bakkersvakschool al zijn diploma’s. Een jaar na hun huwelijk werd zijn vader ziek. Nadat hij was overleden, nam meneer samen met zijn vrouw de zaak over. Mevrouw werkte dag en nacht mee. In de jaren 70 verkochten zij de zaak vanwege het zware bakkersleven. Hij ging daarna op de administratie van zijn oude school (hbs) werken. Daar heeft hij tot aan zijn pensioen met veel plezier gewerkt. Na het bakkersleven deed mevrouw veel vrijwilligerswerk, onder andere in De Ark (het zalencentrum van de Eendrachtskerk in Zuid-Beijerland).

Op hoog niveau gevlogen met postduiven
In de zomer fietsen zij graag. Ze maken dan flinke tochten van 60 kilometer en meer. Ook gaan ze elke week naar de sportschool. Zijn grote hobby was postduiven. In deze sport vlogen zijn duiven op hoog niveau. Zo was hij onder andere 3e marathonkampioen van Nederland op vluchten van 1.000 kilometer met eindstation Barcelona en 1.164 km tot Zuid-Beijerland. Toen hij hiermee stopte, gingen ze grote reizen over de hele wereld maken, waaronder naar China, Amerika, Zuid-Afrika, Canada en vele landen in Europa.

Hun geheim van een goed huwelijk? Elkaar ruimte geven om eigen dingen en hobby’s te doen en daarnaast samen activiteiten ondernemen. 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren